Amb molt amor

Restaurants per a tota mena de romàntics per a Sant Valentí

  • Celebra el Dia dels Enamorats en algun d’aquests establiments que et proposem. ¡Et sorprendran... i t’enamoraran!

Restaurants per a tota mena de romàntics per a Sant Valentí
6
Es llegeix en minuts

S’acosta aquesta celebració de l’amor anomenada Sant Valentí. Més enllà d’obrir el meló de si es tracta d’una pura operació de màrqueting per fer-nos gastar més en xocolates, llenceria, nits d’hotel i altres, hi ha qui s’ho pren com una bona oportunitat per celebrar alguna cosa més i sortir a sopar amb la seva parella. Però aquí és on entra en consideració un altre aspecte fonamental del Dia dels Enamorats: ¿quin lloc és romàntic? Aquí, per a gustos els colors i, per tant, s’obre un molt ampli ventall d’opcions en matèria de restauració per reservar taula el dia de Sant Valentí.

Romàntics tradicionals

Comencem amb el més tradicional quant a romanticisme. Si el que volem és un sopar a la llum de les espelmes, una tauleta tranquil·la per a dos, xampany i tota la parafernàlia per impulsar les papallones a l’estómac i la brillantor als ulls, no hi ha dubte que establiments com A Restaurant, a l’Hotel Neri, Antigua (Marià Cubí, 59) i Samantha’s (plaça Reial, 12) compleixen aquests criteris al peu de la lletra.

El primer, dirigit pel xef Alain Guiard, és en una de les places més encantadores (¿i romàntiques?) de la ciutat, la de Sant Felip Neri, i la seva cuina és potent, original, amb molt sabor i un producte de luxe (tindran aquest dia un menú de 80 euros per persona amb un carpaccio d’escamarlà, llima, llimona, estragó i oli d’oliva per morir-se).

El segon compta amb un ambient romàntic al màxim amb llum tènue i música de fons que acompanyen propostes mediterrànies.

I el tercer és una bufona joia per als que busquin un restaurant recollit, romàntic, càlid, es troba en una de les quatre cantonades de la plaça Reial.

Restaurants ‘wow’

Si el que volem és sorprendre i deixar atònita la nostra mitja taronja, Barcelona compta amb una llarga llista d’establiments ‘uau’. N’hi ha que impacten per les vistes, com Fire, a l’Hotel W (plaça Rosa dels Vents 1), on el sabor del foc impregna cada plat (per a Sant Valentí proposen un menú especial de 85 euros) i el panorama del litoral barceloní es converteix en un escenari de pel·lícula romàntica immillorable; o Torre d’Alta Mar (passeig de Joan de Borbó, 88), que ofereix cuina mediterrània dalt d’una torre, amb vista a la ciutat i al mar. ‘What else’? 

Per a butxaques amb possibles

Després hi ha els restaurants d’alt bressol que, és clar, necessiten o bé un esforç a l’hora de desemborsar el preu dels seus menús o bé un alt poder adquisitiu. Però que mai defrauden tant pel seu interiorisme com per les seves creacions culinàries, i el luxe de les quals aporta aquest efecte d’excepcionalitat que és sinònim d’èxit. Hi ha per exemple el Moments (a l’Hotel Mandarin Oriental –passeig de Gràcia, 38–), dirigit pels xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam, on degustar una cuina creativa que s’inspira en la cultura gastronòmica local.

També és bona opció Amar (a El Palace - Gran Via de les Corts Catalanes, 668), amb un nom que va de primera per al propòsit que ens ocupa i amb un menú per a l’ocasió de 145 € (sense begudes) que es poden rematar al Bluesman Cocktail Bar, un ‘speakeasy’ ‘vintage’ amb fustes nobles, velluts, llums de tonalitats ambarines i música en directe.

I La Terraza del Claris (Pau Claris, 150), un saló dalt de l’Hotel Claris, a ple Eixample, amb vista a la ciutat, on, per cert, és previst un menú especial de Sant Valentí per 85 € amb innovadores creacions de caràcter mediterrani

Coquets i ‘cool’

Pels seus interiorismes bufons, ‘retrodistingit’ i ‘cool’, pugen les temperatures Jay’s Japanese, el nou restaurant de Gatsby (Tuset, 14), que ofereix un concepte de bombonera on una sofisticada cuina nipona va de la mà d’una cocteleria d’autor i My Fucking Restaurant i les seves tapes i platets creatius per disfrutar. Vegeu, per exemple, el ‘matake’ amb cúrcuma i llimona marroquina per disfrutar fulla per fulla (Nou de la Rambla, 35).

I també cal incloure en aquest apartat Nuts, un establiment acabat d’obrir per l’interiorista Lázaro Rosa-Violán i el dissenyador Josep Maria Morera al carrer de Muntaner 147, on se serveix un menú diari a base de productes gurmet de xarcuteria, ostres i caviar, entre d’altres. Tot això, en col·laboració amb xefs i marques ‘gourmand’ per oferir la màxima qualitat, junt amb els seus còctels amb alcohols ‘high-end’ com el Moscow Mule, el Whisky Sour, el gintònic, el Bloody Mary... El fet que cada un d’aquests restaurants es decanti per la cocteleria per anar de la mà a la seva proposta gastronòmica és, clarament, un plus per celebrar amb magnificència el dia de l’amor a Barcelona.

Italians

En una altra línia dels clixés clàssics, obrim pas als restaurants italians especialitzats en receptes de pasta, en la qual compartir espaguetis a l’estil de ‘La Dama i el Rodamon’. Tots ells són un valor segur tant per la seva aura de romanticisme com per la seva crida a la ‘dolce vita’: Le Cucine Mandarosso (Verdaguer i Callís, 4); Bacaro (Jerusalem, 6); Algrano (Tamarit, 104); i Raffaelli (Luis Antúnez, 11) són els nostres ‘its’ quant a cuina, decoració i ambient per a enamorats. A més, els preus són moderats i oscil·len entre els 30 € i 40 € per persona

Japonesos

Si parlem d’un nou concepte modern de menjar per a ‘lovers’, no poden faltar les tavernes japoneses de barra en les quals degustar especialitats nipones que desperten foc i passió enganxadets al nostre acompanyant i amb possibilitat de frec continu: Dos Palillos (Elisabets, 9), Koy Shunka (Copons, 7) i Sensato (Septimània, 36) no poden faltar. Tots coincideixen amb una decoració minimalista, amb la mirada posada en la feina dels fogons, d’on surten tapes creatives japoneses que només poden enamorar... i conquistar. Els preus dels menús, això sí, ronden els 100 €. 

Mexicans

Passem a un altre nivell: la cuina mexicana. Recomanem Oaxaca (Pla del Palau, 14) i la seva mescaleria per a l’opció ‘prèmium’ de restaurant mexicà (60 €), amb les seves meravelles com les gambes al foc de mescal al ‘molcajete’ o la ‘tosta’ de tonyina vermella, pasta de freses de corbina i salsa macha, que desperten en el comensal un ‘je-ne-sais-quoi’ que sempre va bé. I tenim Ándele, per a una variant més accessible (35 € per persona).

Notícies relacionades

Justament aquest últim acaba d’estrenar establiment a Gràcia (Ramis 2), i compta amb un ambient intimista alhora que colorit on degustar platets de la cuina mexicana per compartir. No oblidem que el picant es considera afrodisíac, menjar amb les mans és sexi i a més també tenen una cocteleria que impulsa la desinhibició.

Ideals, doncs, per celebrar tant un primer Sant Valentí com a parella, quan l’amor i altres coses estan pels núvols, com per a qui supera la dècada de relació i necessita un petit impuls a tots els nivells.