Llepa’t els dits
Anita’s: una rica ‘burger’ davant el mar
Anita’s, a l’enorme plaça de la Rosa dels Vents, sota l’Hotel W, és un agradable xiringuito-cabana que serveix els plats més de moda de ‘street food’ a gairebé qualsevol hora del dia

Si Barcelona és una ciutat i està oberta al mar, té tot el sentit que algun dels restaurants on gairebé pots tocar les onades serveixin menjar de carrer, de ciutat. ¿O és que tot ha de ser arrossos i peixets a la brasa? Doncs això és el que proposa Anita’s, que des d’aquest estiu ha plantat el seu xiringuito-cabana a la plaça de la Rosa dels Vents, una esplanada enorme que dona al costat sud de l’Hotel W. En aquest paradís dels ‘skaters’ i patinadors, es pot esmorzar (els ‘caps de setmana’ obre a les 11.00 h), menjar, berenar, sopar i prendre una copa.
I a qualsevol franja del dia és gairebé obligatori demanar els seus ‘smashed burgers’, que competeixen per ser les millors de la ciutat (la ‘cheese burger’ que vam tastar el dia de la nostra visita mereix sens dubte un lloc al top 10). Tenen truc: la carn ha madurat 40 dies, el pa arriba dels EUA i el cheddar, de Pitchfork (Regne Unit), la meca d’aquest tipus de formatge. Dues excepcions a la seva regla d’utilitzar amb productes locals.
I ja que t’estàs embrutant els dits, aprofita per atacar el ‘bao’ de cansalada viada i llagostí amb maionesa d’herbes, algun dels seus tacos (de ‘carnitas’, de pollastre, de gambeta, vegetarià...) o els nachos amb guacamole.
Notícies relacionadesTambé pots utilitzar coberts, però sempre en plats que estan de moda, com el cebiche de corbina, les aletes de pollastre desossades, els ‘rolls’, l’‘steak tartar’ (aquí el serveixen sobre un niu de patates fregides ratllades, amb tàperes fregides i coronat per rovell d’ou curat en sal)... Per beure, sucs ‘detox’, ‘smoothies’, còctels, ‘lattes’...
Si hi vas un cap de setmana, de 16.00 a 20.00 hores punxa un DJ, i si hi vas qualsevol dia, no oblidis entrar a la sala i mirar a través del vidre de la llarguíssima taula comunal: ¡sota hi ha una drassana en actiu!
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- UN INFORME DE L’UCO El mapa de la corrupció: les 18 adjudicacions on van mediar Ábalos, Koldo i Santos Cerdán
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Trobada Bétera s’alia amb Badalona per plantar cara a l’ocupació
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- EL MERCAT BLAUGRANA De Víctor a Joan; de l’Hospitalet a Sallent
- Gran mostra de música i cultura digital Nathy Peluso fa vibrar el Sónar amb un enèrgic directe
- CRÍTICA Billie Eilish regna de valent i amb intimitat
- Consell Nacional Junts es vol "aprofitar" de la debilitat del PSOE