Plaer a mà

Quatre bons restaurants de Barcelona que et faran gaudir amb els seus ‘nigiris’

Tres restaurants japonesos de Barcelona per dir ‘banzai’

Una ‘app’ per geolocalitzar restaurants japonesos al teu voltant

Quatre bons restaurants de Barcelona que et faran gaudir amb els seus ‘nigiris’

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Els amants de la cuina japonesa hi estaran d’acord: poques queixalades concentren tanta elegància i tant sabor com un ‘nigiri’, sempre que estigui ben fet i porti molt bon producte. Perquè la seva aparent senzillesa no t’hauria d’enganyar: no tots els cuiners els saben fer.

Per això, aquí hem fet una selecció de restaurants que broden els ‘nigiris’ per fer-te gaudir fins a l’infinit i més enllà.

Sensato

Una barra i sis comensals, cosa que el converteix en un dels menjadors de Barcelona on és més difícil aconseguir una reserva: «Entre dos i tres mesos d’antelació», diuen Ryuta Sato, que era a Sato i Tanaka, i la seva dona, Aya Sato, sòcia i cuinera. Aquí t’expliquem què es menja a Sensato. És a Septimània, 36.

Alapar

Jaume Marambio i Victoria Maccarone creuen la cuina mediterrània amb l’asiàtica al lloc on va ser Pakta (Lleida, 5). No és Pakta, és clar, però el japonès contiua sobre la vaixella, barrejat amb el català, amb «el mediterrani», prefereix el cuiner. Aquesta és una ‘izakaya’ o taverna amb sabor a fricandó. Això és el que va menjar el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, a Alapar.

Koy Shunka

Aquest restaurant distingit amb una estrella Michelin és el millor japonès de Barcelona. Es pot parlar de molts dels seus plats, però no s’ha de deixar passar mai l’ocasió de provar els seus ‘nigiris’. En la degustació, 12 grams de peix i 7 d’arròs, detalla el xef, Hideki Matsuhisa. Canvia la proporció en la carta: 12 de producte i el mateix pes de gramínia. Ventresca brasejada, anguila i sorell són alguns dels imprescindibles de Koy Shunka.

Kuzu

Kiku Quer: mare japonesa, pare català. Denís Guder: pare alemany, mare equatoriana. Kuzu: restaurant japonès sense l’ortodòxia japonesa. ¡Visca la barreja i l’heretgia! ¿Què tenen en comú Kuzu, Taberna Kamikaze i Fishology? Els seus amos són amics i van formar part dels equips de Disfrutar. Aquí t’expliquem millor com són els ‘nigiris’ que fan a Kuzu.