Llepa’t els dits

Anita’s: una rica ‘burger’ davant el mar

  • Anita’s, a l’enorme plaça de la Rosa dels Vents, sota l’Hotel W, és un agradable xiringuito-cabana que serveix els plats més de moda de ‘street food’ a gairebé qualsevol hora del dia

Anita’s: una rica ‘burger’ davant el mar
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si Barcelona és una ciutat i està oberta al mar, té tot el sentit que algun dels restaurants on gairebé pots tocar les onades serveixin menjar de carrer, de ciutat. ¿O és que tot ha de ser arrossos i peixets a la brasa? Doncs això és el que proposa Anita’s, que des d’aquest estiu ha plantat el seu xiringuito-cabana a la plaça de la Rosa dels Vents, una esplanada enorme que dona al costat sud de l’Hotel W. En aquest paradís dels ‘skaters’ i patinadors, es pot esmorzar (els ‘caps de setmana’ obre a les 11.00 h), menjar, berenar, sopar i prendre una copa.

I a qualsevol franja del dia és gairebé obligatori demanar els seus ‘smashed burgers’, que competeixen per ser les millors de la ciutat (la ‘cheese burger’ que vam tastar el dia de la nostra visita mereix sens dubte un lloc al top 10). Tenen truc: la carn ha madurat 40 dies, el pa arriba dels EUA i el cheddar, de Pitchfork (Regne Unit), la meca d’aquest tipus de formatge. Dues excepcions a la seva regla d’utilitzar amb productes locals.

I ja que t’estàs embrutant els dits, aprofita per atacar el ‘bao’ de cansalada viada i llagostí amb maionesa d’herbes, algun dels seus tacos (de ‘carnitas’, de pollastre, de gambeta, vegetarià...) o els nachos amb guacamole.

Notícies relacionades

També pots utilitzar coberts, però sempre en plats que estan de moda, com el cebiche de corbina, les aletes de pollastre desossades, els ‘rolls’, l’‘steak tartar’ (aquí el serveixen sobre un niu de patates fregides ratllades, amb tàperes fregides i coronat per rovell d’ou curat en sal)... Per beure, sucs ‘detox’, ‘smoothies’, còctels, ‘lattes’...

Si hi vas un cap de setmana, de 16.00 a 20.00 hores punxa un DJ, i si hi vas qualsevol dia, no oblidis entrar a la sala i mirar a través del vidre de la llarguíssima taula comunal: ¡sota hi ha una drassana en actiu!