Mos familiar

Bar Núria: sabor de barri en plena rambla del Poblenou

Va obrir al juny, però sembla que hi sigui de tota la vida gràcies a una carta a base de tapes i plats de cullera de sempre i un ambient popular

Bar Núria: sabor de barri en plena rambla del Poblenou
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Sembla que hi sigui de tota la vida, però va obrir al juny. I no només per l’aspecte intencionadament antiquat i popular de la decoració (les taules de marbre, per exemple). Sinó també per l’ambient, tan plàcid i casolà com les mandonguilles amb sípia o el fricandó que figuren en una carta plena de tapes i plats de sempre. Es pot dir que el Bar Núria (rambla del Poblenou, 34) ha encaixat com un guant al barri i ningú sembla que trobi a faltar La Tertulia, el restaurant que durant gairebé 40 anys va ser punt de trobada.

Hi ha truc: de 1962 a 1976 ja hi va haver un Bar Núria al Poblenou abans de traslladar-se amb un altre nom a l’Eixample. I tenia la mateixa filosofia: un local on la gent menjava les tapes i els plats de cullera que preparava la Nuri, la cap, i hi passava la tarda jugant al dòmino.

60 anys d’experiència

D’aquell humil negoci va néixer el grup Família Nuri, que ha anat creixent amb els restaurants Ca la Nuri, Xiroi, Sal Mar (aquests tres, davant el mar) i Arrozal (a la Zona Franca).

Ara torna als orígens però amb l’experiència de 60 anys durant els quals s’ha guanyat una merescuda fama.

Notícies relacionades

Així que toca esmolar el ganivet i empunyar amb fermesa la forquilla i la cullera perquè no hi ha plat que no vingui de gust atacar a qualsevol hora, ja que la seva cuina té horari ininterromput. Des dels impecables i cruixents sonsos de la Barceloneta a tall d’aperitiu fins al lleuger i sublim pastís de formatge per tancar un àpat, pots anar queixalant unes croquetes de pernil que són pur ‘umami’ (¡oh mami, oh Nuri!), unes navalles del delta de l’Ebre carnoses (¿és això el ‘porn food’?), un bacallà amb samfaina de llibre o un arròs del dia, l’especialitat que més glòria ha donat a Família Nuri. 

¡Llarga vida al barri!