The World’s 50 Best Restaurants 2022

Aquests són els 50 millors restaurants del món

  • Voten 1.080 persones, a parts iguals cuiners, periodistes i grans viatgers gastro

  • Consulta aquí la classificació que inclou del lloc 51è al 100è

Aquests són els 50 millors restaurants del món

Facebook

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

The World’s 50 Best Restaurants acaba de donar a conèixer la seva llista amb els millors restaurants del món del 2022 durant una gala celebrada a Londres.

Nascuda el 2002 sota els auspicis de la revista professional britànica ‘Restaurant Magazine’, va evolucionar fins a tenir perfil propi, convertida en referència del sector i contraatacada per altres guies com La Liste, nascuda a França com a contrapès, o la més modesta OAD.

Malgrat que es digués al principi que The World’s 50 Best Restaurants discutia l’hegemonia de Michelin, es tracta de dos models diferents.

Per elaborar la llista mundial, es comptabilitza el vot de 1.080 persones, a parts iguals cuiners, periodistes i grans viatgers gastronòmics. Cada una va triar 10 restaurants, amb l’opció de triar llocs a la seva regió d’origen o més enllà, segons la seva capacitat per viatjar durant els últims 18 mesos. La votació i els resultats són adjudicats de forma independent per Deloitte.

Anteriorment es va donar a conèixer la classificació que inclou del lloc 51è al 100è.

Aquesta és la llista dels 50 millors restaurants del món de 2022 segons The World’s 50 Best Restaurants:

1. Geranium (Copenhaguen, millor restaurant d’Europa)

2. Central (Lima, millor restaurant de Sud-amèrica)

3. Disfrutar (Barcelona)4. Diverxo (Madrid)

5. Pujol (Mèxic DF, millor restaurant d’Amèrica del Nord)

6. Asador Etxebarri (Atxondo)

7. A Casa do Porco (São Paulo)

8. Lido 84 (Gardone Riviera, Itàlia)

9. Quintonil (Mèxic DF)

10. Le Calandre (Rubano, Itàlia)

11. Maido (Lima)

12. Uliassi (Senigallia, Itàlia, nova entrada més alta)

13. Steirereck (Viena)

14. Don Julio (Buenos Aires)

15. Reale (Castel di Sangro)

16. Elkano (Guetaria)

17. Nobelhart & Schmutzig (Berlín, més pujada)

18. Alchemist (Copenhaguen, nova entrada)

19. Piazza Duomo (Alba, Itàlia)

20. Donin (Tòquio, millor restaurant d’Àsia)

21. Mugaritz (Sant Sebastià)

22. Septime (París)

23. The Jane (Anvers)

24. The Chairman (Hong Kong)

25. Frantzén (Estocolm)

26. Tim Raue (Berlín)

27. Hof Van Cleve (Kruishoutem, Bèlgica)

28. Le Clarence (París, nova entrada)

29. St. Hubertus (San Cassiano, Itàlia)

30. Florilège (Tòquio)

31. Arpège (París)

32. Mayta (Lima, nova entrada)

33. Atomix (Nova York, també guanyador del premi a l’hospitalitat)

34. Hisa Franko (Kobarid, Eslovènia)

35. The Clove Club (Londres)

36. Odette (Singapur)

37. Fyn (Ciutat del Cabo, de nova entrada i millor restaurant de l’Àfrica)

38. Jordnaer (Copenhaguen, nova entrada)

39. Sorn (Bangkok, nova entrada)

40. Scholl Schauenstein (Fürstenau)

41. La Cime (Osaka, nova entrada)

42. Quique Dacosta (Dénia, nova entrada)

43. Borago (Santiago de Xile)

44. Le Bernardin (Nova York)

45. Narisawa (Tòquio)

46. Belcanto (Lisboa)

47. Oteque (Rio de Janeiro, nova entrada)

48. Leo (Bogotà)

49. Ikoyi (Londres)

Notícies relacionades

50. Singlethread (Healdsbur, Califòrnia, EUA)

Durant la gala s’han entregat altres premis. Són aquests:

  • Millor pastisser: Rene Frank (Coda, Berlín), premi entregat per Jordi Roca (va ser elegit l’ejor el 2014).

  • Millor sommelier: Josep Roca (El Celler de Can Roca).

  • Restaurant a tenir en compte: AM per a Alexandre Mazzia (Marsella) va ser escollit com a restaurant a tenir en compte.

  • Premi a l’hospitalitat: Atomix (Nova York)

  • Restaurant sostenible: Aponiente.

  • Millor cuinera: Leonor Espinosa (Leo –Bogotà)

  • Millor restaurant d’Àsia: Den (Tòquio, millor restaurant d’Àsia)

  • Premi icona: Wa Wira Nijiru (Kenya)

  • Millor xef elegit per xefs: Jorge Vallejo (Quintonil, Mèxic DF)

  • Millor restaurant d’Amèrica del Nord: Pujol (Mèxic DF)

  • Millor restaurant de Sud-amèrica: Central (Lima)