El millor del curs

10 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que mereixen una visita

  • Si vols menjar bé, et recomanem aquesta desena d’establiments amb uns plats que et faran salivar

10 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que mereixen una visita

Joan Cortadellas

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Seguim amb la nostra selecció de bons restaurants oberts a Barcelona aquest any 2022. En aquesta tercera entrega (anem de 10 en 10 per no empatxar-te), et proposem una llista que, com sempre, satisfarà totes les teves expectatives gastronòmiques. ¡Bon profit!

Teatro

El Teatro (Paral·lel, 164) ocupa el local del que va ser el Tickets. I no és el Tickets però és el Tickets, el Tickets del començament, el Tickets dels panets de papada i trufa, de la simbòlica oliva, la ‘pizzeta’ de pasta brick, la profiterola d’hibisc farcit de crema fumada, el tall de parmesà, el milfulls d’alga nori i tonyina o l’‘airbaguette’ de cansalada viada ibèrica. Se’n manté l’ànima però han pujat els guisats a l’escenari, com uns cigrons amb tripa i una vinagreta o salpicó amb pebrot vermell i verd. Pau Arenós t’explica aquí tot el que necessites sobre el Teatro.

Carmina

El Carmina (Argenteria, 37) combina la carta tradicional amb una oferta que va més enllà amb els dissabtes a la tarda i nits de cap de setmana al ritme de la música d’un discjòquei i els còctels de la barra que hi ha sota la claraboia. Si vols saber quins plats de tota la vida els surten brodats, aquí tens la informació sobre el Carmina.

Ah-Un

L’Ah-Un (inaugurat fa un parell de mesos al carrer de Balmes, 55) ve a recordar-nos, per exemple, que al Japó els agrada la barbacoa tant com a nosaltres. ‘Yakiniku’, es diu, i pot ser de gas o de carbó (en aquest cas es diu ‘robata’). I què s’hi menja. Doncs el que et poses a la ‘yakiniku’. I això t’ho expliquem en la crònica de la nostra visita a Ah-Un.

Four Corners

Aquesta pizzeria, a l’ombra de la torre Glòries, proposa unes addictives peces de massa supergruixuda (uns tres centímetres) de vores cruixents amb originals combinacions que responen al ‘Detroit style’: n’hi ha una que porta mandonguilles, formatges ‘cheddar’, ‘mozzarella’, parmesà i ‘pecorino’, salsa amb vodka i alfàbrega, i una altra que es fa amb un pesto de pistatxos, ‘mozzarella’, mortadel·la, ‘burrata’ i parmesà. El restaurant és als baixos del nou Hotel The Hoxton, que ha instal·lat una taqueria anomenada Tope al terrat. Si en vols més informació, aquí ho tens tot sobre Four Corners.

Enigma

Albert Adrià ha reobert l’Enigma amb una carta d’alta cuina amb pizzes, pasta, flam i pollastre a l’ast d’una altra manera. De l’ahir, l’Enigma conserva als plats l’expressió màxima de la cuina tecnoemocional i la decoració i l’arquitectura, tot i que és diferent quant a usos: al migdia és restaurant (amb còctels) i al servei de vespre és cocteleria (amb plats). No hi ha menú degustació, només carta, però sí que hi ha la possibilitat d’una «selecció sorpresa». «Com fèiem al Tickets», diu Xavi Alba, que en va ser director i ara és el responsable de sala d’aquest. Aquests són els plats que es poden provar a l’Enigma.

Batea

L’equip del Besta obre un segon local, «una marisqueria moderna», on la costa de Catalunya es troba amb la de Galícia. Situat a l’Hotel Avinguda Palace, té una entrada pròpia amb columnes i un interior «a l’estil d’un bistró francès», expliquen els responsables, amb paper pintat rosa i bancs amb coixins vellutats del mateix color pàl·lid. ¿I per menjar, què hi ha? Doncs t’ho expliquem en aquesta crònica de Batea.


Compartir Barcelona

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, els tres socis del Disfrutar, un dels millors restaurants del món, segons les llistes, i del Compartir Cadaqués, han delegat en el cuiner Nil Dulcet la direcció de la nova casa. Així va ser la visita de Pau Arenós al Compartir Barcelona.

Molino de Pez

Els creadors del Fismuler homenatgen el restaurant madrileny La Ancha amb un establiment de dues plantes i uns 70 plats. Per simplificar-te la carta, amb molta cullera i molt sabor, que aconsegueixen amb graella, forn de llenya i baixa temperatura, aquí tens la crònica de Molino de Pez.

Quirat

L’Hotel InterContintental Barcelona es posa en mans de Víctor Torres, que ja té una estrella Michelin per Les Magnòlies (Arbúcies), per al seu restaurant gastronòmic, que pretén convertir en un «referent gastronòmic de la ciutat». ¿Com? Amb menús farcits de creacions minimalistes i cuidades que el xef elabora amb productes de temporada i de proximitat. Aquí tens alguns dels plats que vam provar a Quirat.

Flying Monkey

Visitar aquest ‘wine bar’ és el més semblant a asseure’s a menjar a la cuina d’una vivenda particular on els amfitrions preparen esmorzars, ‘brunchs’, dinars, berenars i sopars a base d’entrepans i plats senzills i saludables que et porten per tota la ribera del Mediterrani. Es nota aquí la mà de Ronit Stern, que s’ha fet un nom a Barcelona amb Auto Rossellón i La Balabusta, on triomfa amb una cuina directa i molt saborosa. Aquí tens tota la informació sobre Flying Monkey.