Novetat per a 2022

Rafa Zafra (Estimar) fitxa pel Palace

  • El xef d’Estimar donarà protagonisme al mar amb el nou restaurant de l’hotel, que obrirà el primer trimestre de l’any que ve

Rafa Zafra (Estimar) fitxa pel Palace
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

L’Hotel Palace Barcelona ja té un nou xef brillant. Després de negociar amb Alain Ducasse ha fitxat Rafa Zafra (Estimar) perquè s’encarregui del nou restaurant a l’emblemàtic establiment. El nou projecte veurà la llum el primer trimestre de l’any que ve (aquesta és la intenció, tot i que es podria retardar unes setmanes) i encara no té nom.

El nou projecte serà a la sala que ocupava Caelis, on Romain Fornell defensava una estrella Michelin, sala que no s’havia reutilitzat des que el cuiner es va mudar a l’Hotel Ohla. Ara està en obres perquè tindrà un aspecte molt diferent del d’abans. «És una reforma bastant important», avança Zafra, que té tota la confiança de la propietat de l’hotel, que li ha donat llibertat absoluta per tirar endavant el projecte.

«Producte i alguna cosa més»

Notícies relacionades

El xef andalús, que acaba de ser ‘top ten’ a la guia Macarfi amb els seus restaurants Estimar de Barcelona i Madrid, apostarà per un model en el qual «fondrà el classicisme del Palace [el 2022 complirà 103 anys] amb la part fresca d’Estimar per fer una casualització del luxe». Zafra, acompanyat en aquesta aventura per la seva parella, Anna Gotanegra, i Ricardo Acquista, els seus inseparables companys a l’establiment del Born i Jondal (Eivissa), apostarà pel «producte i alguna cosa més».

«És a dir –explica el cuiner–, seran receptes una mica més elaborades que a Estimar, on només hi ha producte. Al Palace hi haurà producte amb alguna cosa, ja sigui salsa, guarnició, suc... Tindrem més llibertat a l’hora de cuinar i hi haurà molts plats per compartir, serà molt festiu i el protagonista serà el mar, que és el nostre ADN». Això es traduirà en «una carta amb un 70-80% de productes marins i la resta serà per a amants d’aus i carns».