Votació dels usuaris

El Cuartel del Mar (Chiclana), el solet favorit de Repsol

  • Aquest xiringuito de platja és l’establiment més votat de la nova categoria que ha creat la petroliera i que inclou «llocs especials, racons bonics amb un no sé què especial que fa que hi tornis»

El Cuartel del Mar (Chiclana), el solet favorit de Repsol
2
Es llegeix en minuts

Guia Repsol va llançar fa unes setmanes els solets, una nova classificació que destaca «llocs especials, aquests racons bonics amb un no sé què especial que fa que hi tornis», en paraules de la mateixa publicació sobre els 1.000 locals que ha inclòs en aquesta nova llista. Poc després, va demanar als seus seguidors que votessin pels seus solets preferits en cinc categories: xiringuitos a les illes i a la península, gelateries, terrasses urbanes i terrasses interiors. El guanyador absolut, el que més vots ha aconseguit en totes les divisions, ha sigut El Cuartel del Mar (Cadis), a la platja de La Barrosa al costat de la icònica Torre de Chiclana. Els capvespres des d’aquest impressionant mirador davant l’Atlàntic, des del qual és possible albirar aus o orques mentre prens un còctel, han sigut decisius perquè hagi arribat al primer lloc. 

Xiringuitos

El Cuartel del Mar ha sigut, a més, el vencedor en la categoria de xiringuitos. Boracay Beach, a La Garrucha (Almeria), i Collados Beach, a La Manga del Mar Menor (Múrcia), ubicat en una construcció dels 60 a l’estil James Bond, han quedat en segon i tercer lloc en aquesta divisió. El Cranc, a Altea (Alacant), i Sonora Beach, a Estepona (Màlaga), han sigut quart i cinquè, respectivament. 

En la categoria de xiringuitos a les illes, Es Boldadó, a Eivissa, amb els seus peixos i mariscos, amb l’illa d’Es Vedrà a l’horitzó, ha sigut elegit el més ‘top’, seguit de La Torre, a Sant Antoni de Portomany, també a Eivissa, i de Tropical, a Yaiza (Lanzarote). Bollullo, a La Orotava (Santa Cruz de Tenerife), i Los Bucaneros, a Binibèquer Vell (Menorca), completen els primers cinc llocs. 

Terrasses

Las Noches del Ángel, als afores de Toledo, és la indiscutible reina entre les terrasses de l’interior de la península. Menjar algun dels plats informals que l’equip del xef amb dos sols Repsol Iván Cerdeño ofereix mentre contemples els ànecs com llisquen pels saltirons d’aigua del Tajo en aquesta zona és un privilegi. Al fons, la postal de Toledo. Les tauletes a l’embarcador del llac de Banys Vells, a Banyoles (Girona), figuren en segon lloc. Ses Coves, enganxat a les coves de Gènova a Campanet (Mallorca), el segueix junt amb dues desitjables terrasses més per descobrir a Galícia. O Muiño, a Caldas do Reis (Pontevedra), un antic molí a la vora del riu Umia, i Pesquería del Tambre, a Noia (la Corunya), un paradís perdut en una antiga central hidroelèctrica. 

Notícies relacionades

Els més urbanites no han tingut dubtes sobre la seva elecció: la terrassa de l’Hotel Riu, a la plaça d’Espanya (Madrid), ha sigut la preferida. Sentir el vertigen sobre la seva passarel·la transparent suspesa a 100 metres d’altura s’ha convertit en un dels seus atractius. El terrat del Cercle de Belles Arts, amb inigualables vistes i l’escultura de Minerva, ha quedat en segon lloc. Roba Estesa, el discret jardí al terrat de l’Hotel Neri, al Gòtic de Barcelona, El Jardín del Alma (Madrid) i Botánika (Donosti), tanquen el ‘top 5’. 

Gelateries

A l’hora de fer un gelat, els usuaris s’han decidit per Kalúa, al castís barri de Chamberí, Ca’n Miquel (Palma), seguit, per aquest ordre, de Rocambolesc (Girona), Mira (Màlaga) i Bico de Xeado (la Corunya).