Sense les mans a la massa

Roma estrena la primera màquina expenedora que cuina pizzes al moment

  • Mr. Go serveix quatre versions de l’icònic plat cada dia durant 24 hores en només tres minuts a preus que oscil·len entre els 4,5 € i els 6 €

Roma estrena la primera màquina expenedora que cuina pizzes al moment
2
Es llegeix en minuts

Sembla una màquina expenedora normal en un carrer de Roma, però no ho és: serveix una pizza acabada de fer en només tres minuts, durant els quals els clients poden veure fins i tot com es pasta la farina i com s’enforna. Es tracta de Mr. Go, la primera pizzeria automàtica que sorprèn a la capital italiana.

Mr. Go, al carrer de Catània, a prop de plaça de Bolonya, obre cada dia durant 24 hores i ven quatre pizzes diferents: margarida (sola, amb cansalada viada o amb salami picant) i quatre formatges, a preus que oscil·len entre els 4,50 € i els 6 €.

Cocció a 380 graus

La màquina barreja la farina amb aigua per obtenir una massa de 160 grams, que es premsa per donar-li la típica forma arrodonida de les pizzes, i després li afegeix els ingredients, envasats al buit, fins al moment de la cocció en un forn a 380 graus. Tot en un procés a la vista del client, que rep la seva pizza dins d’una caixa en tres minuts.

Les pizzes utilitzen una farina amb una «petitíssima quantitat de gasificant i sucre que activen el procés de fermentació de la massa durant la fase de cocció», com explica Mr. Go a la seva pàgina de Facebook, fet que permet tenir el plat a punt en pocs minuts.

Debat a les xarxes

Aquesta màquina expenedora és la primera a Itàlia i la seva arribada, com és natural en un país que fa de la gastronomia la seva bandera, ha sorprès, copant el debat a les xarxes socials. Es tracta d’una cadena que pretén expandir-se pel país on va néixer la pizza, que per evitar les possibles suspicàcies dels exigents consumidors nacionals presumeix utilitzar «ingredients frescos de primera qualitat», a més d’elaborar les pizzes a la vista, com explica el mitjà gastronòmic italià ‘Gambero Rosso’.

Mr. Go sap que no pot rivalitzar amb les pizzes de restaurant, però tampoc és el que busca: «No tenim ni la pretensió ni l’arrogància de considerar el nostre producte igual o millor que una pizza feta en una pizzeria. La nostra missió és oferir una alternativa vàlida dins del món de l’alimentació».

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Notícies relacionades

La nova màquina expenedora, més enllà de la polèmica, ha generat expectació en els veïns, que es paren a observar-la quan hi passen per davant. Els primers compradors ja s’han deixat veure a prop de Mr. Go, com és el cas de l’Elena, una jove estudiant russa a Roma, que veu aquesta màquina com «una idea còmoda» per a aquells que «treballen fins tard i no poden anar a un restaurant» com explica a Efe. També creu que l’elecció de la zona és bona «perquè hi ha molts estudiants», donada la proximitat d’aquesta màquina expenedora de la Universitat de Roma La Sapienza.

Un altre jove que ha provat les pizzes de Mr. Go és el Luca, de 27 anys, que ha anat fins a la màquina per tafanejar després d’haver-la vist a internet. «Sembla formidable. He vist les fotos, sembla bona i bastant cruixent», explica sense dubtar de la seva qualitat. Al seu país d’origen, la primera màquina expenedora de pizzes sembla que aixeca més curiositat que crítiques.