Restaurants amb llum

Miramar, Alkimia i Elkano s’il·luminen amb tres sols Repsol

  • Aürt i Hisop (Barcelona), Kappo i Saddle (Madrid), As Garzas i Casa Marcelo (la Corunya), Cal Paradís (Castelló), Casa Pepa (Alacant), Es Tragón (Eivissa), Kiro Sushi (La Rioja) i Saiti (València) aconsegueixen dos sols

  • La guia gastronòmica de l’empresa petrolera ha entregat aquest dilluns un total de 96 distincions en un acte al teatre Reina Victoria de Sant Sebastià al qual han assistit 180 persones

Miramar, Alkimia i Elkano s’il·luminen amb tres sols Repsol
3
Es llegeix en minuts

La Guia Repsol 2021 ja té 96 nous sols al seu firmament gastronòmic, que s’han donat a conèixer en un acte al teatre Reina Victoria de Sant Sebastià al qual han assistit 180 persones. I els premiats més destacats són el trio compost per Paco Pérez (Miramar), Jordi Vilà (Alkimia) i Aitor Arregi (Elkano), que s’han il·luminat amb tres sols Repsol.

Els inspectors destaquen que aquests cuiners són uns convençuts defensors de les arrels i el territori, que executen els plats amb una mirada actual.

Pérez reivindica a Miramar la «cuina marinera clàssica i incorpora la sostenibilitat al seu discurs, un exponent de la més alta gastronomia de l’Alt Empordà, on la tramuntana pentina la cuina del Paco i el mateix Mediterrani l’assaona».

Vilà «continua aprofundint a Alkimia en el receptari i el rebost de la cuina catalana, amb una permanent renovació de plats que respecta i honra la temporalitat», expliquen els inspectors.

I Arregi governa Elkano «amb la clarividència de qui observa el seu estimat entorn, l’interpreta i amara el comensal amb l’immens sabor del paisatge culinari de Getaria»: «Frescor, temporalitat i ‘terroir’ marí desencadenen la màgia sobre la brasa incandescent d’Elkano».

11 restaurants amb dos sols

En un segon esglaó, amb dos sols Repsol, apareixen 11 restaurants, entre els quals, Aürt, la barra màgica d’Artur Martínez, i Hisop, amb la personalíssima cuina d’Oriol Ivern.

A destacar, l’elegant proposta de Saddle a Madrid; la cuina amb memòria de Miguel Barrera i els seus arrossos de Cal Paradís (Castelló); la reivindicació de l’horta i la llotja de la Marina Alta d’Aina Serra a Casa Pepa; la canyera i canalla proposada gastronòmica d’Álvaro Sanz Clavijo a Es Tragón (Eivissa) o el domini de l’art del ‘sushi’ de Kappo (Madrid) i Kiro Sushi (La Rioja).

S’estrenen amb un sol 82 restaurants a tot Espanya. Molts han posat en marxa nous projectes en el panorama nacional durant l’any passat, com Gente Rara (Saragossa), ConSentido (Salamanca), Ovillo (Madrid), Kromatiko (Álaba), Garena (Biscaia), La Sastrería (València) i Odiseo (Múrcia).

A Barcelona, propostes joves com Nairod o bé establertes com Els Pescadors o Nectari també han sigut recompensats.

En total, la Guia Repsol 2021 compta amb 618 restaurants distingits.

Sol Sostenible

Aquest any s’ha entregat un nou reconeixement, el Sol Sostenible, que s’ha concedit a Eneko Atxa pel seu restaurant, Azurmendi (tres sols), «exemple de convivència amb la natura, aprofitament dels recursos que l’envolten i treball conjunt amb els productors artesans».

La distinció busca destacar projectes gastronòmics que contribueixen a reduir l’impacte mediambiental, que fomenten el treball conjunt amb productors de proximitat i advoquen per la sostenibilitat en el seu plantejament de negoci.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Llista de nous sols de la Guia Repsol 2021

Llista de nous sols de la Guia Repsol 20213 SOLS REPSOL

Catalunya

Alkiimia (Barcelona)

Miramar (Llançà)

País Basc

Elkano (Getaria)

2 SOLS REPSOL

Galícia

As Garzas (la Corunya)

Casa Marcelo (la Corunya)

Catalunya

Aürt (Barcelona)

Hisop (Barcelona)

País Valencià

Cal Paradis (Castelló)

Casa Pepa (Alacant)

Saiti (València)

La Rioja

Kiro Sushi

Comunitat de Madrid

Kappo (Madrid)

Saddle (Madrid)

Illes Balears

És Golafre (Eivissa)

1 SOL REPSOL

Andalusia

Código de Barra (Cadis)

Yoko (Cadis)

La Cuchara de San Lorenzo (Còrdova)

Kaleja (Màlaga)

Kava (Màlaga)

Leña (Màlaga)

Ta-Kumi Màlaga (Màlaga)

Sobretablas (Sevilla)

Aragó

Gente Rara (Saragossa)

La Senda (Saragossa)

Illes Canàries

L’Equilibrista 33 (Las Palmas)

El Risco (Las Palmas)

Poemas by Hermanos Padrón (Las Palmas)

El Taller Seve Díaz (Santa Cruz de Tenerife)

Haydeé (Santa Cruz de Tenerife)

Nub (Santa Cruz de Tenerife)

Cantàbria

El Ronquillo

Castella-la Manxa

Molino d’Alcuneza (Guadalajara)

Clandestina de las Tendillas (Toledo)

Víctor Sánchez-Beato (Toledo)

Castella Lleó

Cobo Estratos (Burgos)

La Fábrica (Burgos)

LAV (Lleó)

MU·NA (Lleó)

Terra (Palència)

ConSentido (Salamanca)

En la Parra (Salamanca)

Vila Parataula (Valladolid)

Catalunya

Els Pescadors (Barcelona)

Nairod (Barcelona)

Nectari (Barcelona)

Sato i Tanaka (Barcelona)

Tresmacarrons (El Masnou)

UMA (Barcelona)

Bo.Tic (Corçà, Girona)

Casamar (Llafrancs)

L’Aliança d’Anglès (Anglès)

Gaig-Torre de Remei (Bolvir de Cerdanya)

Vila Mas (Sant Feliu de Guíxols)

Navarra

Túbal (Navarra)

Comunitat de Madrid

Enklima

Gaman-Luis Arévalo

Gioia

Kuoco 360è Food

La Catapa

Le Bistroman Atelier

Noi Restaurante

Ovillo

Santerra

Triciclo

País Valencià

El Xato (Alacant)

Arrels (València)

Entrevins (València)

La Sastreria (València)

Toshi (València)

País Basc

Kromatiko (Àlaba)

Aitor Rauleaga (Biscaia)

Garena (Biscaia)

Forma Ondo (Biscaia)

Ola Martín Berasategui (Biscaia)

Amelia (Guipúscoa)

Hika (Guipúscoa)

Extremadura

Dromo (Badajoz)

Eustaquio Blanco (Càceres)

Torre de Sande (Càceres)

Galícia

Auga e Sal (la Corunya)

NaDo (la Corunya)

O Balado (la Corunya)

O Camiño do Inglés (la Corunya)

Miguel González (Ourense)

Loxe Mareiro (Pontevedra)

Balears

Maymanta

Nagai

Pecador Eivissa

Sa Llagosta

La Rioja

Juan Carlos Ferrando

Astúries

Ca’ Suso

Ferpel Gastronómico

Regió de Múrcia

AlmaMater

Local de Ensayo

Notícies relacionades

Odiseo

Pepe Tomás