Aire, sol, vistes

Cinc bons restaurants amb vistes al mar

  • Un bon pla per disfrutar d’una escapada de Setmana Santa s’hauria de rematar amb un gran dinar. I si és davant el Mediterrani, els plats tenen millor gust, cosa que succeeix en aquests establiments

Cinc bons restaurants amb vistes al mar
4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Tingueu el pla que tingueu per Setmana Santa, segur que el que us proposem serà complicat de millorar. Una taula davant el Mediterrani. Plats suculents. Brisa. Solet a la cara. En aquests cinc bons restaurants a la costa catalana amb vistes al mar. De nord a sud i de sud a nord, aquesta és la nostra selecció. Millor que reserveu amb temps perquè aquests establiments estan cobejadíssims, i això que no són cars.


Nova Devimar

Poques terrasses més panoràmiques trobaràs que la de la marisqueria Nova Devimar, amb espectaculars vistes sobre la badia del Fangar. A més de l’escenari, un altre dels seus atractius és la matèria primera amb què treballen: més fresca no pot ser ja que són productors de marisc. Atenció als seus menús d’entre 25 i 40 euros amb plats mariners. Si preferiu anar de tapes, no s’ha de deixar passar les ostres ni les navalles. Un restaurant ideal per posar la cirereta a una escapada al delta de l’Ebre. Obren de divendres diumenge, de les 10.00 fins a les 17.00 hores, i també dilluns de Pasqua.

Nova Devimar. Passatge de l’Arenal, 6. L’Ampolla. Telèfon: 977 05 94 40.


Pic Nic

Pic Nic és un referent a Sitges per dues coses. Pel seu arròs de carxofes i popets i per la seva sala vidrada sobre la platja. Aquest ‘arrossàs’ el podeu demanar com a plat principal del menú degustació, que costa 39,85 i que també inclou cinc entrants, postres i beguda. Si no us van aquests sabors, els altres principals són la paella marinera, la fideuada de sípia i gambes, i l’arròs negre de sípia i gambes. Per 2,5 o 5 euros més, podeu triar suquet de rap, entrecot de vedella i altres arrossos. Obren cada dia fins dilluns de Pasqua, i a partir de llavors només tancaran dimarts i dimecres.

Pic Nic. Passeig de la Ribera, s/n (davant l’avinguda de Sofia). Sitges. Telèfon: 93 811 00 40.


L’Estupendu

A qui li agradi el rotllo urbà o, simplement, hagi hagut de quedar-se a la ciutat, sempre pot sortir de la capital i sortir al passeig marítim de Badalona davant l’estació de Renfe. Una passejada pels voltants del pont del Petroli, una foto amb la simpàtica estàtua de l’homínid que hi ha davant la fàbrica d’ Anís del Mono, i a menjar un arrosset a L’Estupendu, que ocupa els antics banys Plenamar. Vistes a la platja i al mar en una agradable terrassa que està oberta tots els migdies de la setmana i on serveixen bones tapes (ensaladilla russa, braves), vermuts i, sobretot, arrossos, l’especialitat de la casa: el de la reina, amb verdures i bacallà que pel que sembla és el preferit de la reina Sofia, el caldós amb sípia i galeres, el negre de cranc i navalles...

L’Estupendu. Carrer d’Eduard Maristany, 75. Badalona Telèfon: 93 384 83 64.


Far Nomo

Difícil –o impossible– trobar un restaurant a la Costa Brava que estigui tants metres sobre el nivell del mar, a 168 per ser exactes. De fet, està ubicat al far de Sant Sebastià, guia per a qui navega entre les costes de Llafranc i Tamariu. Podeu menjar a l’antiga casa del faroner, on hi ha una sala amb taules, però aquí el que flipa és la terrassa amb vista a l’infinit mentre degustes els plats japonesos o inspirats en la cuina nipona. Hi ha ‘sushi’ però també ‘tacos’ fets de plàncton que poden portar tonyina, salmó o gambes amb llima ratllada, croquetes de cua de toro marinada amb miso, bacallà negre a la brasa... Obre cada dia, i a partir del 6 d’abril només tancarà els dilluns.

Far Nomo. Passeig de Pau Casals, 64. Llafranc. Telèfon: 972 30 15 21.


Toc al Mar

Notícies relacionades

Toc al Mar és més que un xiringuito de platja. Perquè la d’Aiguablava no és una platja qualsevol ni Toc al Mar és un xiringuito qualsevol. El porten Santi Colominas i Sandra Baliarda, que van deixar un gran record a Barcelona amb Toc, un dels primers bistronòmics de Barcelona. Així que la panoràmica de postal d’aquesta cala marida a la perfecció amb els extraordinaris plats que surten de la cuina. El més icònic és la paella quadrada amb arròs de Pals, gambes i peix de roca, però no us heu de perdre l’arròs caldós de llagosta, el cremós de llagostins, les gambes de Palamós acabades de pescar, el pop roquer a la brasa amb romesco, el peix salvatge que arriba de les barques dels pescadors de la zona... El que amaga el mar que s’estén davant els vostres ulls us ho posen al plat amb una sensibilitat única.

Toc al Mar. Carrer de la platja d’Aiguablava, 8. Begur. Telèfon: 972 11 32 32.