Classificació popular

Els restaurants favorits dels espanyols

  • Els càntabres La Casona del Judío (Santander) i Cenador de Amós, i El Portal de Echarurren, a La Rioja, copen el podi d’una llista de 100 locals feta amb milers d’opinions i reserves dels usuaris d’una plataforma especialitzada

Els restaurants favorits dels espanyols
1
Es llegeix en minuts

La Casona del Judío (Santander), del català Sergi Bastard, encapçala la classificació dels 100 restaurants favorits dels espanyols el 2020, un llistat elaborat segons les opinions i reserves dels usuaris d’ElTenedor. La Comunitat de Madrid, amb 18 restaurants dins del rànquing, és la regió amb més representació d’Espanya, seguida de Catalunya (14) i el País Valencià, amb 11.

La Casona del Judío és un restaurant ubicat en una antiga casa indiana del segle XIX de Santander i regentat per Bastard, que ofereix una cuina que «barreja originalitat i tradició a parts iguals, amb una tècnica assentada i utilitzant productes locals càntabres com a protagonistes de totes les seves elaboracions». «És un veritable orgull aconseguir aquest lloc, ja que és un reconeixement que arriba d’aquells a qui dediquem el nostre dia a dia: els comensals i en un any tan dur per a tothom, assegura Bastard.

Cenador de Amós repeteix com a segon

El segon més ben valorat pels usuaris d’ElTenedor ha sigut un altre restaurant càntabre, Cenador de Amós (Villaverde de Pontones), de Jesús Sánchez, l’únic tres estrelles Michelin de la regió i que repeteix el que ja va aconseguir el 2019, i el segueix El Portal del Echaurren, de Francis Paniego, a Ezcaray (La Rioja).

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Notícies relacionades

Completen els deu primers llocs El Bohío (Illescas, Toledo), La Boscana (Bellvís, Lleida), Martín Berasategui (Lasarte, Sant Sebastià), Koy Shunka (Barcelona), Can Jubany (Calldetenes, Barcelona), Cocina Hermanos Torres (Barcelona) i Raíces (Talavera de la Reina, Toledo).

Per elaborar aquest llistat es tenen en compte les notes que els clients han posat als restaurants, el volum d’opinions generades durant l’any, les visites a la fitxa del restaurant a la plataforma i les reserves generades.