mos exclusiu

Quatre caixes 'delivery' molt gurmets

Cocina Hermanos Torres, Casa Marcial, tots dos amb dues estrelles Michelin, i Espai Sucre preparen menús exclusius a domicili

caja-men

caja-men

4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El menjar per emportar  pot arribar a cotes molt gurmet ara que s’acosten les festes de Nadal. Tres establiments han fet un pas endavant oferint caixes amb menús molt més cuidats, tant pel producte que contenen com per la seva presentació, que igual serveix per demanar-les per disfrutar-les a casa que per regalar-les als teus éssers estimats o, en el cas d’empreses, per celebrar sopars nadalencs a distància menjant els mateixos plats o per convertir-les en un exclusiu lot de Nadal.

1. Cocina Hermanos Torres

Tres menús amb els seus millors plats

Cocina Hermanos Torres torna a obrir dijous, dia 26. Mentrestant, té a punt el seu nou projecte, Hermanos Torres en casa, que inclou una selecció dels millors plats de la carta del restaurant, amb dues estrelles Michelin, que s’entreguen a domicili i que aniran canviant segons els productes de temporada. Hi ha tres menús per a dues persones, tots amb un aperitiu, primer i segon plat i els seus ‘toppings’, postres i la Joia de xocolata, sempre amb una ampolla que marida i una ampolleta d’aigua de Vilajuïga. Els menús arriben en una caixa en la qual hi ha la minuta amb el menú firmada pels Torres amb un codi QR per descarregar un vídeo en el qual els germans feliciten les festes i expliquen les instruccions de preparació.

Les caixes arriben a qualsevol lloc d’Espanya en tres dies feiners. El Menú Tradició costa 170 euros i inclou, entre d’altres, llobarro marinat, canelons de l’àvia Catalina i ‘lemon pie’ amb gingebre i merengue torrat, maridat amb una ampolla de vi blanc Terra Remota Caminante 2019 (DO Empordà). El Menú Evolució, de 195 €, porta crema de ceba de Fuentes amb pa cruixent, daus de pernil ibèric i trufa d’hivern, bacallà El Barquero en la seva essència amb pebrot del piquillo vidre i brins, maridat amb el ‘rioja’ Puixança Finca Valdepoleo 2016. I el Menú Il·lusió, de 230 €, compta amb carrabiner de Huelva, melós de vedella, maridat amb el cava Gran Juvé & Camps 2015 Gran Reserva. Les caixes es poden reservar a partir del 25 de novembre a info@cocinahermanostorres.com o trucant al 93 410 00 20 de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores.


2. Casa Marcial

L’essència de la cuina tradicional de Nacho i Esther Manzano

Una de les caixes dels germans Manzano.

Esther i Nacho Manzano, guardonats amb dues estrelles Michelin i tres sols Repsol per Casa Marcial a Arriondas (Astúries) i una estrella Michelin i dos sols Repsol per La Salgar a Gijón, envien els seus plats icònics a domicili a tot Espanya en caixes que contenen un menú amb plats acabats de cuinar, llestos per escalfar i emplatar. Les opcions disponibles contenen l’essència de la seva cuina i estan basades en el Menú Tradicional, que va ser un referent de Casa Marcial, i que s’ha convertit des de fa anys en un ‘must’ a La Salgar.

La Caixa de Pitu, que costa 96 euros, conté ‘snack’ de ‘pitu caleya’ (un pollastre de carn fosca i sabor intens criat en llibertat), croquetes Casa Marcial, ‘pitu caleya’ cuinat i arròs amb ‘pitu’. La Caixa de Fabada conté croquetes Casa Marcial, fabada asturiana i arròs amb llet; el seu preu és de 86 euros. La Caixa Mixta, que val 90 euros, conté un Menú per a dues persones inclou croquetes Casa Marcial, arròs amb ‘pitu’, fabada i arròs amb llet. Les despeses d’enviament per transport refrigerat són d’uns 14 euros, excepte a Astúries i les Balears. Les comandes es fan trucant al 608 50 35 43, escrivint a pedidos@shopcateringmanzano.com i en l’apartat ‘Regala’ de www.casamarcial.com.


3. Albert Adrià

’Snacks’ bullinians amb xampany Dom Pérignon

La caixa negra Contrastos

Dom Pérignon ha fitxat Albert Adrià per crear Contrastos, una edició limitada de 100 peces numerades que es presenta en una caixa negra que inclou el Vintage 2010, una any singularment marcat pels contrastos, dues copes i ‘snacks’ creats pel xef d’Enigma  que al seu dia es van guanyar el reconeixement internacional a través d’El Bulli: cristall de yuzu, profiterol de grosella negra, galeta de blat de moro ‘lyo’, ‘cookie’ de gerd, rodes inflades de safrà, alga ‘nori’ amb quinoa i pizzeta de parmesà. Costa 400 euros i està a la venda a www.bespoke23.com/domperignon.


4. Espaisucre

Dolços per celebrar els seus 20 anys

L’EspaisucreBOX.

Notícies relacionades

Per celebrar el seu 20è aniversari, Espaisucre ha creat l’EspaisucreBOX, una caixa nadalenca de la qual només s’han preparat 214 unitats. El contingut està format per mos reconeixible, amable i llaminer en associacions gustatives atrevides i diferents escollides entre les postres clàssiques del nostre restaurant de postres. Costa 60 euros.

La caixa inclou el ‘trufacake’ (pa de pessic de xocolata 70%, trufa i avellana), torró ‘mediterrani’ (recorda un bosc mediterrani gràcies a un trio format per llimona, pinyó i romaní, amb pinzellades de sal i xocolata blanca), torró de xocolata i maduixa (xocolata 70%, maduixa i vinagre, amb un matís picant), les galetes ‘Irish cookie’ (una combinació de cafè, caramel i whisky que recorda un cafè irlandès on la nata es transforma en un caramel especiat) i la pasta de fruites fresca (gingebre i gerd, fruita de la passió, i rosa amb tocs refrescants, àcids, picants i florals).