Paladar 'top'
Els 5 restaurants favorits de Ramon Freixa
Cada vegada que Freixa torna a Barcelona troba als restaurants de la ciutat el seny, la rauxa, la tradició i l'avantguarda

Ramon Freixadefensa dues estrelles Michelin al restaurant que porta el seu nom a Madrid, als baixos de l’Hotel Único. Quan torna a la seva Barcelona natal (aquí viuen els seus pares, Josep Maria i Dori Freixa, que dirigien Freixa Tradició fins que es van jubilar l’any passat), surt a menjar i a sopar a fora per veure què es cou a la ciutat. Aquesta és la seva selecció.

Peu de foto
1. Estimar «La gran marisqueria d’avantguarda»
1. Estimar«La gran marisqueria d’avantguarda» Producte i tècnica en plats divertits. M’encanten els xipirons amb maionesa de tinta, els fregits, la gamba feta de dues maneres, els musclos servits en una roca de mentida, el tàrtar de gamba amb caviar... Rafa Zafra és un tros de cuiner i té la sort d’utilitzar el millor producte que aconsegueix la seva dona dels pescadors de Roses».
Sant Antoni dels Sombrerers, 3

2. Tickets «Un circ gastronòmic amb majúscules»
2. Tickets«És rock & roll. Pura diversió. Un circ gastronòmic amb majúscules. Mai miro la carta perquè em poso a les mans d’Albert Adrià, i sempre em sorprèn, sempre dic ‘¡hòstia!’. I a sobre el menjar és molt bo i el servei és de 10, propi d’un restaurant de tres estrelles. El seu celler és de luxe, i tenen cava i xampany a dojo. I jo, que soc bomboller...».
Avinguda del Paral.lel, 164
elbarri.com/restaurant/tickets

Peu de foto
3. Disfrutar «Són els que estan aportant més coses a l’alta cuina»
3. Disfrutar«Tot és molt bo i els tres xefs (Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas) són genials, màgics, tenen una gran qualitat humana. A nivell tècnic són els que estan aportant més coses noves a l’alta cuina. M’agraden els macarrons a la carbonara i els pebrots mimètics, dos clàssics».
Villarroel, 163

4. Mont Bar «Sempre demano les espardenyes a la carbonara»
4. Mont Bar«Té un punt més canalla perquè està pensat com a bar, però serveix plats gastronòmics. Mimen els detalls, com es veu en les vaixelles de Luesma & Vega. Hi ha un plat que sempre demano: espardenyes a la carbonara. ¡Brutals! Aquest és un altre dels llocs on mai miro la carta i em deixo estimar pel xef».
Diputació, 220

5. Bar Sideral «Aquí menjo la millor tripa de Barcelona»
5. Bar Sideral«És la casa d’un amic, Josep Armenteros, perquè realment allà em sento com a casa. La seva cuina és una barreja de la que feia el meu pare, el Josep Maria, i continua fent el Gaig, però amb la seva bogeria i joventut. La millor tripa de Barcelona la menjo aquí. I són boníssims els canelons, les croquetes i la ‘torrija’».
Notícies relacionadesPlaça de Joan Llongueras, 5
- Entrevista Nikolai Sadovnikov, l’emissari rus que va veure Puigdemont: «Arribo a l’aeroport i em porten a un lloc desconegut»
- Investigació oberta Un sabotatge causa retards a l’AVE Barcelona-Figueres
- Rècord de temperatures Una Barcelona assossegada sucumbeix a la calor tòrrida de maig
- Tu i jo som tres La crítica de Monegal: Les ovelles mai agafen el llop, és al revés
- Entrevista Ada Colau: «Perpetuar-se no és estar tres mandats, és no conèixer cap altra feina que la política»
- Menjar ràpid Un client demanda McDonald’s per una cosa que tots pensen quan demanen una hamburguesa
- Un creixement inesperat El ‘boom’ del vinil té cara B: l’augment de la demanda i l’escassetat de materials desborden les fàbriques
- MÉS PERIÓDICO La rebotiga del cine S, amb tots els ets i uts
- Enquesta de Valors Socials ¿Què és un barceloní el 2022?
- Guerra a Europa Les zones ocupades d’Ucraïna amaguen un lucratiu botí per a Putin