MENJARS SANS
5 bons restaurants halal
Amb l'inici del Ramadà, l'expert Javier Albarracín ens recomana els millors locals d'aquesta cuina

albarracin
La cuina halal està en auge. Ho sap l’expert en la matèria Javier Albarracín, cofundador de l’única consultoria catalana especialitzada en aquesta gastronomia, Barcelona Halal Services: organitza esdeveniments, forma consumidors i empreses de restauració, i organitza la zona halal d’Alimentaria, en la pròxima edició del qual, del 20 al 23 d’abril del 2020, hi haurà més de 1.000 metres quadrats d’expositors, ‘show cookings’ i un congrés internacional (no hi ha res igual a Europa).
Atès que el ramadà comença aquest diumenge, dia 5 (acaba el 4 de juny), li preguntem per 5 restaurants que facin bé aquesta cuina, la que consumeixen milions de musulmans (aquests dies al caure el sol) i no musulmans. Entre altres productes, estan prohibits l’alcohol, les carns de porc i caça, les no sacrificades pel ritu musulmà i fruites, verdures i hortalisses sotmeses a tractaments químics. Molt sana.
1. KARAKALA
1. KARAKALAUn dels millors

“Aquest clàssic del carrer del Torrent de l’Olla 136, és un dels millors restaurants halal. No renuncia a la creativitat ni a certa antropologia perquè, a més d’elaborar plats libanesos, en fan algun de fenici. En tot el que menges hi ha un esforç d’investigació i de respecte pel que és musulmà. La bonica atmosfera del local t’ubica a la zona d’on venen les receptes”.
2. HAWKER 45
2. HAWKER 45Creativitat asiàtica

“Al seu restaurant del carrer de Casp, 45, Laila Bazham aposta per la cuina tailandesa i filipina. Aquesta crac exhibeix una capacitat creativa des del punt de vista gastronòmic molt potent, per això protagonitza ‘show cookings’ halal en clau de cuina asiàtica”.
3. BLANC
3. BLANCCuina elegant... i certificada

“El restaurant de l’Hotel Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40) té una cuina certificada com a halal, cosa que els permet oferir un menú de cuina àrab elegant i ben executada i donar servei a les habitacions. El seu responsable és el xef libanès Paul Haddad”.
4. SPICE BCN
4. SPICE BCNSud-africà, però també halal

“Aquest restaurant de cuina sud-africana, amb locals a Amigó, 39 i Paral·lel, 184, i del qual tot el món parla meravelles, trenca el tòpic de la cuina halal associada al món àrab donant-hi un toc d’exotisme amb les seves desconegudes receptes”.
5. TANDOOR
Notícies relacionades5. TANDOORUn jove talent indocatalà

“El xef Ivan Surinder és un talent jove, però consolidat. Aquest indocatalà amb instint creatiu utilitza al seu restaurant (Aragó, 8) ingredients halal com la carn i també les fruites, verdures i hortalisses, tan habituals en la gastronomia del país dels seus pares”.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Per unanimitat Barcelona retira la medalla d'honor al mèrit a Rosa Peral
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- La prima negativa de l’opa al Sabadell cau a la meitat
- Salut Mental i Joves (II) Josep Matalí, Sant Joan de Déu: "Hem de capacitar-nos per donar un major acompanyament emocional als joves"
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"
- Petons, nervis i la cita més críptica de Julio Camba
- Javier Moll. President de Prensa Ibérica "Representen l’amor per la ciutat"