Recepta potent
Com fer un saborós ‘foie’ en escabetx amb mongetes de Santa Pau
Víctor Torres, xef de Les Magnòlies, amb una estrella Michelin, porta també des de fa unes setmanes el Quirat. Aquest plat és un dels que triomfen a l’establiment de l’Hotel Intercontinental Barcelona
Víctor Torres és un cuiner jove (29 anys) amb molt bona mà. Ho demostra a Les Magnòlies (Arbúcies), on llueix una estrella Michelin, i en un nou i ambiciós projecte: el Quirat, a l’Hotel Intercontinental Barcelona.
Un dels plats del menú degustació del nou establiment que més agrada als comensals és aquest ‘foie’ en escabetx sobre mongetes de Santa Pau. El xef ens passa la recepta, les proporcions de la qual estan pensades per a cinc persones.
Per a la cocció de les mongetes de Santa Pau
Ingredients
1 peu de porc partit
1 ceba
1 porro
2 tomàquets
1 pastanaga
100 g de mongetes
1 l d’aigua mineral
Elaboració
Poseu tots els ingredients en una olla amb aigua, excepte les mongetes.
Bulliu-ho tres hores a foc lent i, una vegada passat aquest temps, afegiu-hi les mongetes i coeu-ho sense que arribi a bullir l’aigua (si bull, espanteu-ho amb aigua freda fins que quedin cuites).
Passeu-ho pel colador fi.
Reserveu el caldo.
Reserveu les mongetes.
Per al suc de les mongetes
Ingredients
500 g del caldo de les mongetes (elaboració prèvia)
Elaboració
Reduïu-ho a foc lent fins a obtenir una textura de ‘demi-glace’.
Reserveu-ho.
Per a l’escabetx
Ingredients
2 pastanagues tallades a juliana
1 ceba tallada a juliana
1 nap tallat a juliana
150 ml d’oli d’oliva verge extra
30 ml de vinagre de chardonnay
300 ml de brou de pollastre
Sal
Pebre
2 fulles de llorer
1 clau d’olor
3 baies de pebre negre
Elaboració
Sofregiu les verdures en un cassó amb l’oli.
Afegiu-hi les herbes i el pebre.
Una vegada sofregides, afegiu el brou de pollastre i coeu-ho uns minuts a foc lent.
Afegiu-hi el vinagre i cuineu-ho 10 minuts més a foc lent.
Colau-ho i reserveu les verdures i l’escabetx.
Passeu les verdures per la batedora.
Passeu-ho pel colador fi i reserveu-ho.
Finalització
Notícies relacionadesIngredients
1 escalopa de ‘foie’
30 g de mongetes
20 g de puré de verdures escabetxades
20 ml d’escabetx
6 unitats d’alga ‘codium’
Elaboració
Marqueu l’escalopa de ‘foie’ en una paella.
Col·loqueu al plat 30 grams de mongetes i, al damunt, el ‘foie’.
Poseu-hi uns punts de puré de verdures escabetxades.
Passeu l’escabetx per la batedora i col·loqueu-lo al plat
Temes:
- Les causes de l’excap del Govern Pujol esgrimeix "marcadors d’Alzheimer" davant el tribunal
- Salut Bellvitge descobreix una nova malaltia genètica del neurodesenvolupament similar a l’autisme
- Els suports que van conduir Trump a la victòria s’erosionen
- Urbanisme La UPF enderroca les últimes cases dels militars de la Ciutadella
- LLIGA DE CAMPIONS Courtois maquilla una sacsejada
- PRESUMPTES MALTRACTAMENTS Les famílies de l'escola d'educació especial de Blanes retreuen a la direcció que no els informés de la investigació
- Sixena demana suspendre el concert de Rosalía al MNAC, nova polèmica per les pintures murals
- Talent als fogons Aquests xefs de Palamós aconsegueixen el premi Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2025
- Integrar els veïns vulnerables L’AMB planeja una mobilitat sostenible amb una electrificació que «no deixi ningú enrere»
- Llançament (in)esperat Filtrat el nou disc de Rosalía, ‘Lux’, que es publica aquest divendres
