Recepta lleugera
Un tàrtar de calamar divertit: amb ajoblanco de coco i llima
El restaurant Casa Xica serveix aquest plat refrescant en els menús dels jardins del Grec els dies que hi ha funció

El restaurant Casa Xica (França Xica, 20), al Poble-sec, es desdobla per unes setmanes i puja als jardins del Grec, a Montjuïc, per servir tres menús degustació sota el lema ‘Farm to table’ (el curt i el vegà costa 35 euros i el llarg, 55). Aquesta proposta, que només es pot tastar els dies que hi ha representació al Teatre Grec (5, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 22, 23, 26 i 27 de juliol), defensa el producte de proximitat amb poca intervenció als fogons.
Una de les creacions més destacades d’aquests menús és aquest refrescant plat: un tàrtar de calamar amb ajoblanco de coco i llima. Aquí tens la recepta per a quatre persones. Això sí, a casa segurament no el podràs disfrutar com al mirador del Grec, amb unes vistes de Barcelona meravelloses al capvespre.
Ingredients
2 calamars sencers nets i sense potes
300 g farina d’ametlla
100 g d’oli d’oliva
1 all
50 g de vinagre d’arròs
100 g de llet de coco
Salsa de soja
Salsa ‘mirin’
Fish Sauce
Glacejat de vinagre de Mòdena o reducció de Pedro Ximénez
Elaboració
Prepareu el marinat per als calamars amb tres parts de soja i una de ‘mirin’. Marineu els calamars durant 24 hores.
Passat el temps de marinat, traieu el calamar de dins del líquid i netegeu-lo amb un paper de cuina absorbent per deixar-lo sec.
Piqueu-lo en dauets petits, afegiu-hi una cullerada sopera d’oli d’oliva, una cullerada de cafè de ‘fish salze’, pebre negre (al gust) i la ratlladura de mitja llimona. Reserveu-ho.
Per fer l’ajoblanco incorporem la farina d’ametlla, l’all, l’oli d’oliva, el vinagre d’arròs i la llet de coco a la batedora. Tritureu-ho tot fins que quedi molt fi.
Presentació
Per muntar el plat disposem l’ajoblanco a la base, hi col·loquem al centre el tàrtar de calamar i el refresquem amb una mica de ratlladura de llimona.
El decorem amb uns punts de glacejat de Mòdena o de reducció de Pedro Ximénez.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- EL PAPER DEL PSOE "Persones jurídiques es podrien haver lucrat"
- Els efectes de la dana L’Audiència de València confirma investigar l’excap d’Emergències
- Investigació El TSJ d’Extremadura veu frau de llei en l’aforamentde Gallardo
- El Govern de Mazón xifra el pla de reconstrucció en 29.000 milions
- Moviments precongressuals Gamarra deixa la secretaria general del PP però seguirà en la direcció