Sabor imperial
La cobejada recepta d’ànec lacat estil Pequín del China Crown
El restaurant barceloní comparteix la fórmula d’aquest plat de la gastronomia imperial xinesa adaptada perquè puguis fer-lo a casa

L’ànec lacat estil Pequín és un plat de la gastronomia imperial xinesa que ha passat de generació en generació. Va començar amb mètodes molt rudimentaris que avui dia són més innovadors i sofisticats. El cap de cuina del China Crown, Yihai Zhang, comparteix la seva cobejada recepta, adaptada a una cuina particular.
INGREDIENTS
1 ànec eviscerat d’uns 2,2 quilos
80 g de salsa hoisin
Per a la marinada
60 g de sucre
20 g de sal
5 g d’espècies xineses en pols
5 g de gingebre en pols
Per al glacejat
50 g de vi negre
10 g de maltosa
50 g de vinagre d’arròs
20 g de vinagre xinès vermell
Per a la guarnició
1 porro (només la part blanca)
1 cogombre
1/2 meló
10 creps per a ànec
Notícies relacionades
ELABORACIÓ
Assequeu l’ànec amb un drap i retireu totes les plomes que li puguin quedar.
Mescleu tots els ingredients de la marinada i ompliu l’interior de l’ànec procurant no tacar la pell.
Tanqueu-lo amb un escuradents i deixeu-lo que marini durant 40 minuts.
D’altra banda, mescleu els ingredients del glacejat i fregueu la pell amb aquesta melassa.
Amb l’ajuda d’un ganxo, punxeu per una ala i pengeu-lo en un lloc fresc i sec durant sis hores perquè la pell s’eixugui (truc: podeu utilitzar un ventilador per a un millor resultat).
Preescalfeu el forn a 145 graus.
Transcorregut aquest temps, retireu l’ànec del ganxo i col·loqueu-lo amb el pit cap amunt en una reixeta de forn. A sota, poseu una safata amb aigua per recollir els sucs que deixi anar el rostit. Rostiu l’ànec al forn a 145 graus durant 45 minuts i després doneu-li la volta i deixeu-lo durant 10 minuts més.
Retireu l’ànec i deixeu-lo reposar uns minuts fora del forn.
PRESENTACIÓ
Talleu el pit a filets molt fins d’uns cinc mil·límetres; esmicoleu la carn de les cuixes i, finalment, separeu la pell de la part de l’esquena.
Al plat serviu la carn de la cuixa, a sobre el pit filetejat i, finalment, la pell.
En un costat, col·loqueu la guarnició amb els vegetals i el meló tallat a bastonets, i que el comensal es compongui les creps d’ànec al seu gust amb la salsa, les verdures i la carn.
Temes:
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Per unanimitat Barcelona retira la medalla d'honor al mèrit a Rosa Peral
- Administració pública Un tribunal anul·la l’elecció d’un alt càrrec per mèrits sobrevalorats
- La prima negativa de l’opa al Sabadell cau a la meitat
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"
- Petons, nervis i la cita més críptica de Julio Camba
- Javier Moll. President de Prensa Ibérica "Representen l’amor per la ciutat"
- Jaume Collboni. Alcalde de Barcelona "Esteu fent militància per Barcelona"