Sabor imperial

La cobejada recepta d’ànec lacat estil Pequín del China Crown

El restaurant barceloní comparteix la fórmula d’aquest plat de la gastronomia imperial xinesa adaptada perquè puguis fer-lo a casa

La cobejada recepta d’ànec lacat estil Pequín del China Crown
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

L’ànec lacat estil Pequín és un plat de la gastronomia imperial xinesa que ha passat de generació en generació. Va començar amb mètodes molt rudimentaris que avui dia són més innovadors i sofisticats. El cap de cuina del China Crown, Yihai Zhang, comparteix la seva cobejada recepta, adaptada a una cuina particular.

INGREDIENTS

  • 1 ànec eviscerat d’uns 2,2 quilos

  • 80 g de salsa hoisin

Per a la marinada

  • 60 g de sucre

  • 20 g de sal

  • 5 g d’espècies xineses en pols

  • 5 g de gingebre en pols

Per al glacejat

  • 50 g de vi negre

  • 10 g de maltosa

  • 50 g de vinagre d’arròs

  • 20 g de vinagre xinès vermell

Per a la guarnició

  • 1 porro (només la part blanca)

  • 1 cogombre

  • 1/2 meló

  • 10 creps per a ànec


Notícies relacionades

ELABORACIÓ

  1. Assequeu l’ànec amb un drap i retireu totes les plomes que li puguin quedar.

  2. Mescleu tots els ingredients de la marinada i ompliu l’interior de l’ànec procurant no tacar la pell.

  3. Tanqueu-lo amb un escuradents i deixeu-lo que marini durant 40 minuts.

  4. D’altra banda, mescleu els ingredients del glacejat i fregueu la pell amb aquesta melassa.

  5. Amb l’ajuda d’un ganxo, punxeu per una ala i pengeu-lo en un lloc fresc i sec durant sis hores perquè la pell s’eixugui (truc: podeu utilitzar un ventilador per a un millor resultat).

  6. Preescalfeu el forn a 145 graus.

  7. Transcorregut aquest temps, retireu l’ànec del ganxo i col·loqueu-lo amb el pit cap amunt en una reixeta de forn. A sota, poseu una safata amb aigua per recollir els sucs que deixi anar el rostit. Rostiu l’ànec al forn a 145 graus durant 45 minuts i després doneu-li la volta i deixeu-lo durant 10 minuts més.

  8. Retireu l’ànec i deixeu-lo reposar uns minuts fora del forn.


PRESENTACIÓ

  1. Talleu el pit a filets molt fins d’uns cinc mil·límetres; esmicoleu la carn de les cuixes i, finalment, separeu la pell de la part de l’esquena.

  2. Al plat serviu la carn de la cuixa, a sobre el pit filetejat i, finalment, la pell.

  3. En un costat, col·loqueu la guarnició amb els vegetals i el meló tallat a bastonets, i que el comensal es compongui les creps d’ànec al seu gust amb la salsa, les verdures i la carn.