Fórmula natural
Com podeu fer ceba caramel·litzada sense sucre
Elaborar un dels acompanyaments més utilitzats a la cuina no requereix grans coneixements culinaris, però sí paciència

La ceba caramel·litzada és un acompanyament molt utilitzat en la gastronomia pel seu exquisit sabor i per la seva capacitat per maridar en diferents receptes. Però no tothom coneix la fórmula per elaborar a la cuina aquesta guarnició. Realment, existeixen diverses maneres de fer-la. Totes requereixen paciència, tot i que no necessàriament grans coneixements culinaris.
Ingredients
Ceba
Oli d’oliva verge extra
Sal
Cada un té el seu mètode, però en aquesta ocasió escollirem el camí més natural i saludable, evitant l’ús de sucre. Només necessitarem cebes, oli d’oliva verge extra i sal.
Per començar, tallem la ceba en juliana, sense que quedin tires ni gaire fines ni gaire gruixudes, i a continuació fem un tall per la meitat dels trossos perquè no siguin massa llargs. A l’hora de calcular les quantitats, cal saber que la ceba perdrà aigua durant el cuinat i reduirà molt, per això és aconsellable utilitzar el doble de ceba de la que visualment volem obtenir.
Posem oli en una paella fins que cobreixi el fons i encenem el foc a nivell mitjà-alt. Quan comenci a agafar temperatura, hi afegim les tires de la ceba, intentant que no quedin unes sobre les altres, i remenem uns pocs minuts abans d’abaixar el foc a un nivell baix, que mantindrem fins al final. La ceba caramel·litzada estarà llesta en una hora i mitja, aproximadament.
Durant el procés, cal remenar de tant en tant les tires perquè es cuinin completament i de manera uniforme per les dues bandes. Això serà especialment important en els últims minuts. A poc a poc, veuràs com les tires de ceba es van daurant, per després adquirir la tonalitat de caramel que dona nom a la guarnició, mentre la textura va canviant fins a convertir-se en melosa.
Notícies relacionadesCal anar amb compte que la ceba no es cremi perquè després no amargui al paladar. Si veiem que s’asseca en excés, podem afegir aigua directament a la paella durant el cuinat.
En l’última fase, pots posar-hi sal, tot i que el sabor de la ceba caramel·litzada també s’apreciarà perfectament si no n’utilitzes.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Succés Mor tirotejat un home en un portal del carrer de Consell de Cent a Barcelona
- Debat al Parlament El president Salvador Illa crida a un pacte sobre infraestructures per afrontar la mobilitat i el creixement econòmic
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern