Dolços rodons

3 receptes de tortells per ser els reis de la casa

  • Si us voleu estalviar uns eurets i us agrada cuinar, preneu nota d’aquestes tres propostes per fer amb les vostres mans

3 receptes de tortells per ser els reis de la casa
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

S’acosten els Reis Mags i ja s’intueix l’aroma dels tortells sortint del forn. Escribà ha tret el Crypto Tortell, que es pot pagar amb criptomonedes, i ja s’ha triat el millor tortell clàssic de Reis de Catalunya (el de Forn Tarraconense). Però, ¿què passa si preferiu fer-lo a casa en comptes de comprar-lo? Us donem tres receptes de tortell de Reis. ¡I no fallen!

El tortell innovador de Jordi Roca

L’any passat Jordi Roca va idear una recepta innovadora de tortell de Reis, amb ingredients com la ratlladura de mandarina, yuzu confitat i ametlla picada. ¡I sense fava! La raó és senzilla: es va unir a la campanya d’Audi ‘Aquest any no estem per a faves’, que animava a substituir el llegum que tradicionalment inclouen aquests típics dolços nadalencs (i que algun ha donat ensurt) per sorpreses positives que ajudin a encarar el nou any amb il·lusió.

El tortell clàssic de Marina Rivas

No hi ha res com un bon tortell de Reis sucós, aromàtic i saborós. Com el de la xef Marina Rivas, coautora juntament amb Inés Ortega –filla de la mítica Simone Ortega– dels nous llibres de la saga ‘1.080 recetas’, que és a prova d’errors. Aquesta és la recepta per a un tortell clàssic, però Rivas explica que «es pot partir per la meitat i omplir-se amb crema pastissera, crema de xocolata o nata batuda...». En cas que no es mengi sencer, es pot aprofitar per als dies següents i «servir-lo torrat per a l’esmorzar». ¡Un tortell de Reis mai es desaprofita!

El tortell casolà

Aquesta recepta no té la firma de cap xef prestigiós, però també és garantia d’èxit. A més, explica com fer la fruita gebrada amb què s’adorna la superfície, en aquest cas, taronja, que sol combinar molt bé amb aquest dolç. Aquí teniu la recepta per cuinar un tortell de Reis amb les vostres mans i sorprendre els vostres convidats amb el nivellàs que tindreu.