Tradició i diversió
Dues receptes de panellets divertides i molt fàcils de fer
Vallflorida Xocolaters i L’Atelier Barcelona proposen dues maneres senzilles de preparar aquest dolç que et faran somriure

El calendari mana i ara toca panellets. Menjar-los i, per què no, fer-los. A nosaltres ens agraden les dues coses, així que hem anat a dues pastisseries de renom perquè ens aconsellin quines peces elaborar... i com fer-ho, és clar. Volem receptes divertides i fàcils de fer.
Vallflorida Xocolaters (carretera del Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera) ens proposa uns panellets amb cítrics i xocolata, mentre que L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) aposta pels panellets quadrats, com la gamma que ven aquest any. ¿Quins et fan salivar més?

‘Panellets de cítrics i xocolata
Ingredients
250 g d’ametlla en pols
235 g de sucre
75 g de clares d’ou
Oli essencial d’ametlla amarga
Ratlladura de pell de llimona i de pell de taronja
300 g de xocolata negra
Elaboració
Barregeu el sucre, la pols d’ametlla i dues gotes d’oli essencial d’ametlla amarga.
Afegiu-hi les clares i la ratlladura de pell de llimona i de taronja (al gust), barregeu-ho tot i reserveu a la nevera unes hores amb paper film.
Talleu peces de massapà de 10-12 grams aproximadament i treballeu-les perquè tinguin forma esfèrica.
Coieu les boletes de massapà a 210 graus durant uns 10 minuts fins que quedin daurades i deixeu-les refredar.
Escalfeu la xocolata al microones 1 minut. Removeu, escalfeu un altre minut i torneu a remoure.
Esteneu la xocolata per refredar-la. Quan estigui a 30 graus, cobriu les boletes de massapà amb l’ajuda d’uns guants.
Poseu-hi una mica de ratlladura de cítrics per decorar i deixeu refredar.

Panellets quadrats
Notícies relacionadesIngredients
500 g d’ametlla molta
250 g de sucre
50 g de clara d’ou
g de pinyons del país ecològics
Elaboració
Barregeu tots els ingredients i cobriu la mescla amb pinyons del país ecològics barrejats amb rovell d’ou sense excés.
Coieu-ho al forn a 230 graus durant 4 minuts.
Deixeu refredar i degusteu-los.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se