Tradició i diversió
Dues receptes de panellets divertides i molt fàcils de fer
Vallflorida Xocolaters i L’Atelier Barcelona proposen dues maneres senzilles de preparar aquest dolç que et faran somriure

El calendari mana i ara toca panellets. Menjar-los i, per què no, fer-los. A nosaltres ens agraden les dues coses, així que hem anat a dues pastisseries de renom perquè ens aconsellin quines peces elaborar... i com fer-ho, és clar. Volem receptes divertides i fàcils de fer.
Vallflorida Xocolaters (carretera del Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera) ens proposa uns panellets amb cítrics i xocolata, mentre que L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) aposta pels panellets quadrats, com la gamma que ven aquest any. ¿Quins et fan salivar més?

‘Panellets de cítrics i xocolata
Ingredients
250 g d’ametlla en pols
235 g de sucre
75 g de clares d’ou
Oli essencial d’ametlla amarga
Ratlladura de pell de llimona i de pell de taronja
300 g de xocolata negra
Elaboració
Barregeu el sucre, la pols d’ametlla i dues gotes d’oli essencial d’ametlla amarga.
Afegiu-hi les clares i la ratlladura de pell de llimona i de taronja (al gust), barregeu-ho tot i reserveu a la nevera unes hores amb paper film.
Talleu peces de massapà de 10-12 grams aproximadament i treballeu-les perquè tinguin forma esfèrica.
Coieu les boletes de massapà a 210 graus durant uns 10 minuts fins que quedin daurades i deixeu-les refredar.
Escalfeu la xocolata al microones 1 minut. Removeu, escalfeu un altre minut i torneu a remoure.
Esteneu la xocolata per refredar-la. Quan estigui a 30 graus, cobriu les boletes de massapà amb l’ajuda d’uns guants.
Poseu-hi una mica de ratlladura de cítrics per decorar i deixeu refredar.

Panellets quadrats
Notícies relacionadesIngredients
500 g d’ametlla molta
250 g de sucre
50 g de clara d’ou
g de pinyons del país ecològics
Elaboració
Barregeu tots els ingredients i cobriu la mescla amb pinyons del país ecològics barrejats amb rovell d’ou sense excés.
Coieu-ho al forn a 230 graus durant 4 minuts.
Deixeu refredar i degusteu-los.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»