Facilíssimes i llamineríssimes

¿Addicció al dolç? Amb set receptes de pastissos tindràs la teva (sobre)dosi

  • ¿Podem dir que aquests pastissos tenen autèntic vici? ¿Que són irresistibles? Sí, podem dir-ho. Ho comprovaràs si els fas seguint les indicacions que et donem

¿Addicció al dolç? Amb set receptes de pastissos tindràs la teva (sobre)dosi
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

¿A qui li amarga un dolç? Sens dubte als llaminers i llamineres, no. Aquest compendi de receptes dels pastissos irresistibles que hem anat publicant aquests últims mesos a Cata Mayor és per a ells. En són set. Més que suficients per tenir la teva (sobre)dosi.

Pastís de llimona lleuger

Com que encara no fa fred, s’agraeixen pastissets més lleugers. Com aquesta variant del pastís d’origen anglès que, en aquest cas, no porta gluten ni lactosa. Aquest ‘lemon pie’, compost per una base cruixent que acompanya la crema cítrica i el merengue, surt del receptari de Kaiku sense lactosa i es prepara en una hora: 40 minuts de preparació i 20 de cocció. Aquí tens la recepta de pastís de llimona lleugera.


Pastís de formatge fabulós

El ‘market’ estiuenc La Santa, a Santa Cristina d’Aro, va estrenar restaurant: Las Palmeras. Una proposta de ‘night brunch’ fresca i elaborada amb senzillesa i determinació per la jove cuinera Júlia Podall i Cerdà, capaç de crear aquest pastís de formatge fabulós.


El millor pastís de formatge, d’Oriol Balaguer

Tothom (excepte els formatgefòbics, per descomptat) estan d’acord que el també anomenat ‘cheesecake’ (i no només als països anglosaxons) és una de les postres més apreciades i consumides, amb autèntics creients que segueixen rutes darrere dels millors. ¿En qui s’ha de confiar perquè l’esponjositat sigui un triomf i no un derivat del cartró? En el pastisser Oriol Balaguer, mestre de la xocolata, el croissant i el ‘panettone’, amb pastisseries a Barcelona i Madrid, i propietari també del restaurant Quatre Coses. Aquestes són les indicacions que va donar al periodista Pau Arenós per fer el millor pastís de formatge.

120619 cheesecake 16 9 / periodico


Senzill i llaminer pastís basc

‘La cocina vasca’, de la xef i periodista americana i immigrant basca Marti Buckley, recull receptes tradicionals de la gastronomia d’Euskadi, com aquest pastís, conegut allà com ‘etxeko biskotxa’ (‘pastís casolà’). Procedeix del País Basc francès i és senzill: la crosta daurada és una pasta brisa enriquida amb farina comuna i farina d’ametlles, i per dins amaga un farcit de crema pastissera, com en aquesta recepta, tot i que n’existeixen variants, com una amb xocolata o amb una capa de cireres en conserva. Aquí t’explica com es pot fer un pastís basc senzill i llaminer.


Deliciós ‘carrot cake’ amb crema de coco i salsa de taronges

Teresa Carles, el restaurant vegetarià homònim del qual ja fa més de 10 anys que és a Barcelona (Jovellanos, 2), ens dona la recepta d’aquest pastís amb què triomfar «en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari». La cuinera explica que «la massa sucosa i la crema de coco fan una parella perfecta, potenciada per la salsa cítrica». A més, «el pa de pessic sol també està molt bo». Vols saber com aconseguir-lo amb les teves pròpies manetes? Doncs clica aquí per aconseguir un deliciós ‘carrot cake’ amb crema de coco i salsa de taronges.


Un pa de pessic que va a tota castanya

El ‘mug cake’ (‘pastís de tassa’, en anglès) està obert a diverses variacions. En aquest cas, es tracta d’una proposta de temporada de Zaraida Fernández, autora del llibre ‘Cocina vegana casera’ i propietària de Vegetart: aquí t’ensenya a fer un ‘mug cake’ de xocolata i castanyesdos ingredients que «junts representen una de les millors combinacions del món».


Suflé de xocolata de Jordi Roca

Aquesta vegada el protagonista és el petit, Jordi Roca, reconegut com un dels millors pastissers del món. ¿I quin ingredient fa sospirar els amants del dolç? La xocolata. La recepta que Jordi ensenya al periodista Pau Arenós és un suflé de xocolata. El menor dels Roca dona a Arenós diferents recursos perquè el suflé tingui èxit i creixi al forn i no s’enfonsi com una obra de mala arquitectura. Com diu el cap de pastisseria d’El Celler, les postres són aptes per als intolerants a la lactosa i els celíacs: bona notícia. Aquesta és la recepta del suflé de xocolata de Jordi Roca.

030620 roca2 16 9 elperiodico / periodico