Cullerades de sabor

Recepta de vichyssoise d’espàrrecs blancs de Palo Verde

  • El cuiner de Palo Verde, Ludwig Amiable, comparteix la recepta d’un dels plats que més ha agradat al seu restaurant, on desplega una «cuina essencial, primitiva i bàsica» basada en la graella

Recepta de vichyssoise d’espàrrecs blancs de Palo Verde
1
Es llegeix en minuts

El cuiner Ludwig Amiable i el dissenyador industrial Andrés Bluth triomfen amb la «cuina essencial, primitiva i bàsica» basada en la graella Palo Verde. I un dels plats que més ha agradat des que han obert és, segons Amiable, «una base tradicional de vichyssoise a la qual afegim espàrrec blanc». Aquesta és la seva recepta.

Notícies relacionades

Ingredients per a 4 persones

  • 150-200 g de porro (la part blanca)

  • 4 espàrrecs blancs pelats

  • 50 g de patata monalisa

  • 200 g de nata

  • 20 g d’aigua

  • Sal

  • Ratlladura de llimona

  • Ratlladura d’ametlla crua pelada

  • Una cullerada sopera de mantega

Elaboració

  1. En una olla, foneu a foc lent la mantega, a la qual cal afegir el porro (millor salar-lo per ajudar a deixar anar l’aigua).

  2. Sofregiu-ho a foc lent.

  3. Una vegada ben sofregit el porro, afegiu-hi els espàrrecs blancs prèviament cuinats uns cinc minuts en aigua amb sal i sucre (caldrà reservar l’aigua d’aquesta cocció).

  4. Quan el porro i els espàrrecs hagin deixat anar tota l’aigua, afegiu-hi la patata monalisa tallada en rodanxes finetes i remulleu-ho amb una mica d’aigua de la cocció dels espàrrecs.

  5. Deixeu-ho tapat fins que tot estigui ben cuit.

  6. Tritureu-ho tot en una batedora amb nata ben freda fins a obtenir la textura desitjada. Passeu-ho per un colador fi.

  7. Serviu-ho ben fred (a mi m’agrada preparar-la amb ratlladura d’ametlla crua pelada i llimona ratllada).