Fàcil i original
Recepta del ‘nigiri rus’, una divertida versió ‘japo’ de l’ensaladilla russa
Miquel Pardo, xef del restaurant Cruix, juga amb els conceptes de la tapa espanyola i el mos japonès per crear aquest platet que porta fresa de tonyina
Miquel Pardo, del restaurant Cruix, és un dels cuiners més talentosos del panorama gastronòmic barceloní. I ho demostra amb la seva ensaladilla russa, que ha versionat en format japonès: ‘nigiri rus’ de fresa de tonyina, «una exaltació del producte». El jove xef juga amb el concepte del nigiri aportant-li un aire mediterrani al donar-li forma d’ensaladilla russa.
«Utilitzo un producte espectacular i poc conegut com la fresa de tonyina, que és com una moixama però més grassa, amb un gust més intens i més ‘umami’», explica sobre aquest ingredient que «es pot trobar als llocs de salaons dels mercats, sobretot a la zona de València i Múrcia, i en alguns mercats de Barcelona».
«L’amanida s’impregna del sabor de la fresa, hi poso l’ametlla fregida i picada per donar-li un contrast cruixent i per recordar que, a les marisqueries, la fresa de tonyina s’acompanya d’oli d’oliva i ametlla».
Aquesta és la recepta per a 20 ‘nigiris russos’.
Ingredients
350 g de patata
1 ou
200 g de maionesa
25 g d’oli d’oliva verge extra (si és de la serra d’Espadán, millor)
250 g de bonítol en conserva
50 g de fresa de tonyina vermella en salaó
70 g d’olives farcides
C/s d’ametlla fregida i picada
C/s de cibulet
Elaboració
Cogueu les patates i l’ou.
Una vegada freds, ratlleu-los amb ratllador.
Ratlleu la fresa de tonyina.
Barregeu tots els ingredients i reserveu-los.
Amb l’ajuda de dues culleretes de postres, fer una ‘quenelle’ amb forma de nigiri i cobriu-la amb ametlla fregida i picada.
Poseu per sobre una làmina de fresa de tonyina a mode de nigiri.
Pinteu-lo amb oli d’oliva i decoreu-lo amb una mica de cibulet.
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Procés a Tailàndia La pena de mort s’allunya del cas Daniel Sancho
- A tot Espanya Sanitat no pot cobrir 473 destinacions per a MIR
- BCN expandirà el bus a demanda durant els pròxims tres anys
- Llimona & vinagre Elogi del silenci, la serenitat i la senzillesa