Fàcil i original

Recepta del ‘nigiri rus’, una divertida versió ‘japo’ de l’ensaladilla russa

  •  Miquel Pardo, xef del restaurant Cruix, juga amb els conceptes de la tapa espanyola i el mos japonès per crear aquest platet que porta fresa de tonyina

Recepta del ‘nigiri rus’, una divertida versió ‘japo’ de l’ensaladilla russa
1
Es llegeix en minuts

Miquel Pardo, del restaurant Cruix, és un dels cuiners més talentosos del panorama gastronòmic barceloní. I ho demostra amb la seva ensaladilla russa, que ha versionat en format japonès: ‘nigiri rus’ de fresa de tonyina, «una exaltació del producte». El jove xef juga amb el concepte del nigiri aportant-li un aire mediterrani al donar-li forma d’ensaladilla russa.

«Utilitzo un producte espectacular i poc conegut com la fresa de tonyina, que és com una moixama però més grassa, amb un gust més intens i més ‘umami’», explica sobre aquest ingredient que «es pot trobar als llocs de salaons dels mercats, sobretot a la zona de València i Múrcia, i en alguns mercats de Barcelona».

«L’amanida s’impregna del sabor de la fresa, hi poso l’ametlla fregida i picada per donar-li un contrast cruixent i per recordar que, a les marisqueries, la fresa de tonyina s’acompanya d’oli d’oliva i ametlla».

Aquesta és la recepta per a 20 ‘nigiris russos’.

Ingredients

  • 350 g de patata

  • 1 ou

  • 200 g de maionesa

  • 25 g d’oli d’oliva verge extra (si és de la serra d’Espadán, millor)

  • 250 g de bonítol en conserva

  • 50 g de fresa de tonyina vermella en salaó

  • 70 g d’olives farcides

  • C/s d’ametlla fregida i picada

  • C/s de cibulet


Notícies relacionades

Elaboració

  1. Cogueu les patates i l’ou.

  2. Una vegada freds, ratlleu-los amb ratllador.

  3. Ratlleu la fresa de tonyina.

  4. Barregeu tots els ingredients i reserveu-los.

  5. Amb l’ajuda de dues culleretes de postres, fer una ‘quenelle’ amb forma de nigiri i cobriu-la amb ametlla fregida i picada.

  6. Poseu per sobre una làmina de fresa de tonyina a mode de nigiri.

  7. Pinteu-lo amb oli d’oliva i decoreu-lo amb una mica de cibulet.