Fàcil i original
Recepta del ‘nigiri rus’, una divertida versió ‘japo’ de l’ensaladilla russa
Miquel Pardo, xef del restaurant Cruix, juga amb els conceptes de la tapa espanyola i el mos japonès per crear aquest platet que porta fresa de tonyina

Miquel Pardo, del restaurant Cruix, és un dels cuiners més talentosos del panorama gastronòmic barceloní. I ho demostra amb la seva ensaladilla russa, que ha versionat en format japonès: ‘nigiri rus’ de fresa de tonyina, «una exaltació del producte». El jove xef juga amb el concepte del nigiri aportant-li un aire mediterrani al donar-li forma d’ensaladilla russa.
«Utilitzo un producte espectacular i poc conegut com la fresa de tonyina, que és com una moixama però més grassa, amb un gust més intens i més ‘umami’», explica sobre aquest ingredient que «es pot trobar als llocs de salaons dels mercats, sobretot a la zona de València i Múrcia, i en alguns mercats de Barcelona».
«L’amanida s’impregna del sabor de la fresa, hi poso l’ametlla fregida i picada per donar-li un contrast cruixent i per recordar que, a les marisqueries, la fresa de tonyina s’acompanya d’oli d’oliva i ametlla».
Aquesta és la recepta per a 20 ‘nigiris russos’.
Ingredients
350 g de patata
1 ou
200 g de maionesa
25 g d’oli d’oliva verge extra (si és de la serra d’Espadán, millor)
250 g de bonítol en conserva
50 g de fresa de tonyina vermella en salaó
70 g d’olives farcides
C/s d’ametlla fregida i picada
C/s de cibulet
Elaboració
Cogueu les patates i l’ou.
Una vegada freds, ratlleu-los amb ratllador.
Ratlleu la fresa de tonyina.
Barregeu tots els ingredients i reserveu-los.
Amb l’ajuda de dues culleretes de postres, fer una ‘quenelle’ amb forma de nigiri i cobriu-la amb ametlla fregida i picada.
Poseu per sobre una làmina de fresa de tonyina a mode de nigiri.
Pinteu-lo amb oli d’oliva i decoreu-lo amb una mica de cibulet.
- La vídua d’Andic demana als fills de l’empresari més diners de l’herència
- A Barcelona Un cotxe es precipita a la rambla del Carmel al sortir d’un pàrquing marxa enrere
- MÚSICA Rosalía anuncia un àlbum fet "per primer cop sense por del fracàs"
- S’accelera el desallotjament del bloc Venus de la Mina
- Endarrerir el rellotge ¿Quin dia és el canvi d’hora a Espanya? L’horari d’hivern 2025 és a tocar
- BARCELONA - GIRONA (2-1) Araujo, el nou davanter centre de Flick, desferma la bogeria a Montjuïc
- Barcelonejant La fórmula de la Coca-Cola de Josep Cuní
- Actualització del codi ètic Barcelona en Comú limita a 12 anys els mandats dels càrrecs electes però obre la porta a excepcions en ple debat de la successió de Colau
- Obituari Mor Enric Canals, exdirector i membre de l’equip que va fundar TV3
- Deriva autocràtica Susan Stokes, investigadora de la Universitat de Chicago: «Als EUA tenim un president que actua com un dictador»