Recepta fàcil

Un tàrtar de llom de tonyina molt gurmet: amb ou trencat, xiitake i trufa

  • El xef de Tunateca, Ekaitz Apraiz, proposa aquest plat senzill i saborosíssim amb què fer-se un petit homenatge a casa

Un tàrtar de llom de tonyina molt gurmet: amb ou trencat, xiitake i trufa
Es llegeix en minuts

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

  • 350 g de llom de tonyina

  • 600 g de patata agra

  • Oli d’oliva suau 

  • 200 g de bolet xiitake

  • 10 g de trufa negra

  • Sal

  • Pebre

Per amanir el tàrtar

  • 1 rovell d’ou

  • 50 ml d’oli d’oliva suau

  • 8 g de mostassa antiga

  • 3 g de maionesa

  • Tabasco al gust

  • Sal

  • Pebre

  • Suc de llimona

  • 4 g de tàperes

  • 25 g d’escalunyes


ELABORACIÓ

Per a l’amaniment

  1. En un bol, comenceu a batre amb una barnilla el rovell d’ou.

  2. Incorporeu-hi la mostassa i la maionesa.

  3. Afegiu-hi les escalunyes i les tàperes molt finament picades i seguiu remenant.

  4. Afegiu-hi el tabasco i el suc de llimona al gust.

  5. Poseu-ho a punt de sal i pebre.


MUNTATGE

  1. Talleu les patates a tires i fregiu-les. Traieu-les, assequeu-ne l’excés d’oli i saleu-les.

  2. Saltegeu el xiitakes tallats a tires amb un raig d’oli i una mica de sal.

  3. Emplateu les patates i, a sobre, els xiitakes de manera desordenada.

  4. Fregiu un ou amb les vores daurades i col·loqueu-lo sobre les patates.

  5. Talleu el llom a daus d’ 1 x 1 centímetres i barregeu-ho en un bol amb l’amaniment.


Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

  1. Emplateu-ho capritxosament sobre la resta.

  2. Acabeu laminant la trufa sobre el plat i tallant l’ou en quatre trossos.