Sabors llunyans
4 receptes de calamars amb un toc exòtic
Els calamars, tan presents en la nostra gastronomia, també poden preparar-se d’una altra manera. Prepara’t per viatjar amb aquests quatre plats
alchemix
Els calamars són un dels ingredients habituals de la nostra gastronomia. Però també els podem fer servir per fer plats amb un punt exòtic, sigui pel sabor o per les formes. ¿Per què no t’atreveixes a fer-ne algun d’aquests quatre que et proposem aquí? Aconseguiràs sabors sorprenents sense gaires complicacions a la cuina. Pren nota... ¡i a viatjar amb el paladar!
Calamar de potera amb ajoblanco ‘thai’, all negre i llima de ‘kaffir’
Sergi Palacín, xef de The Alchemix, és un cuiner que disfruta fusionant la cuina catalana amb l’asiàtica. I aquesta recepta n’és un bon exemple. «És una versió d’un plat que fa la família de la meva dona, que és del sud de Tailàndia. Explica molt bé l’estil culinari del meu restaurant», comenta. Aquí tens la recepta de calamar de potera amb ajoblanco ‘thai’, all negre i llima de ‘kaffir’.
Calamars ‘tom yum’
Quan Carolina García, xef de We Bistrot, que ha hagut de tancar definitivament per la crisi del coronavirus, va viatjar a Tailàndia, va disfrutar menjant plats que no coneixia. Per això ens va proposar al seu dia aquesta creació, que pertany a «una gastronomia que em va sorprendre, al·lucinant». Aquesta és la recepta de calamars ‘tom yum’.
‘Nigiri’ de calamar amb crema de ceba
Fa unes setmanes, Albert Sastregener va aparèixer a la guia Michelin 2021 estrenant la segona estrella Michelin pel seu treball a Bo.TiC. Un dels plats que ha tingut en carta era aquest, que tan bé reflecteix el seu estil: «La tradició que evoluciona. El guisat de calamar amb ceba de Figueres, típic de l’Empordà, que la meva mare ens feia, en un altre format». Aquí tens la recepta de ‘nigiri’ de calamar amb crema de ceba.
Pa ‘bao’ amb calamars a l’andalusa
Notícies relacionadesPablo Carrizo, el xef del desaparegut restaurant This & That, versionava el típic bocata de calamars canviant-ne l’embolcall: ho feia amb pa ‘bao’. «Aquest plat, molt fàcil de fer i molt barat, agradava molt als meus clients», recorda Carrizo.
Aquesta és la recepta de pa ‘bao’ amb calamars a l’andalusa.
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
- Terrorisme Arsen Ostrovsky, advocat israelià: sobreviure a l’atac de Hamàs el 7-O i ara al de la platja d’Austràlia
- Els últims espeternecs de la borrasca Emilia encenen avisos per pluja i tempestes al litoral mediterrani
