Sabors llunyans

4 receptes de calamars amb un toc exòtic

  • Els calamars, tan presents en la nostra gastronomia, també poden preparar-se d’una altra manera. Prepara’t per viatjar amb aquests quatre plats

alchemix

alchemix

1
Es llegeix en minuts

Els calamars són un dels ingredients habituals de la nostra gastronomia. Però també els podem fer servir per fer plats amb un punt exòtic, sigui pel sabor o per les formes. ¿Per què no t’atreveixes a fer-ne algun d’aquests quatre que et proposem aquí? Aconseguiràs sabors sorprenents sense gaires complicacions a la cuina. Pren nota... ¡i a viatjar amb el paladar!

Calamar de potera amb ajoblanco ‘thai’, all negre i llima de ‘kaffir’

Sergi Palacín, xef de The Alchemix, és un cuiner que disfruta fusionant la cuina catalana amb l’asiàtica. I aquesta recepta n’és un bon exemple. «És una versió d’un plat que fa la família de la meva dona, que és del sud de Tailàndia. Explica molt bé l’estil culinari del meu restaurant», comenta. Aquí tens la recepta de calamar de potera amb ajoblanco ‘thai’, all negre i llima de ‘kaffir’.


Calamars ‘tom yum’

Quan Carolina García, xef de We Bistrot, que ha hagut de tancar definitivament per la crisi del coronavirus, va viatjar a Tailàndia, va disfrutar menjant plats que no coneixia. Per això ens va proposar al seu dia aquesta creació, que pertany a «una gastronomia que em va sorprendre, al·lucinant». Aquesta és la recepta de calamars ‘tom yum’.


‘Nigiri’ de calamar amb crema de ceba

Fa unes setmanes, Albert Sastregener va aparèixer a la guia Michelin 2021 estrenant la segona estrella Michelin pel seu treball a Bo.TiC. Un dels plats que ha tingut en carta era aquest, que tan bé reflecteix el seu estil: «La tradició que evoluciona. El guisat de calamar amb ceba de Figueres, típic de l’Empordà, que la meva mare ens feia, en un altre format». Aquí tens la recepta de ‘nigiri’ de calamar amb crema de ceba.


Pa ‘bao’ amb calamars a l’andalusa

Notícies relacionades

Pablo Carrizo, el xef del desaparegut restaurant This & That, versionava el típic bocata de calamars canviant-ne l’embolcall: ho feia amb pa ‘bao’. «Aquest plat, molt fàcil de fer i molt barat, agradava molt als meus clients», recorda Carrizo.

Aquesta és la recepta de pa ‘bao’ amb calamars a l’andalusa.