Sabors llunyans
4 receptes de calamars amb un toc exòtic
Els calamars, tan presents en la nostra gastronomia, també poden preparar-se d’una altra manera. Prepara’t per viatjar amb aquests quatre plats

alchemix
Els calamars són un dels ingredients habituals de la nostra gastronomia. Però també els podem fer servir per fer plats amb un punt exòtic, sigui pel sabor o per les formes. ¿Per què no t’atreveixes a fer-ne algun d’aquests quatre que et proposem aquí? Aconseguiràs sabors sorprenents sense gaires complicacions a la cuina. Pren nota... ¡i a viatjar amb el paladar!
Calamar de potera amb ajoblanco ‘thai’, all negre i llima de ‘kaffir’
Sergi Palacín, xef de The Alchemix, és un cuiner que disfruta fusionant la cuina catalana amb l’asiàtica. I aquesta recepta n’és un bon exemple. «És una versió d’un plat que fa la família de la meva dona, que és del sud de Tailàndia. Explica molt bé l’estil culinari del meu restaurant», comenta. Aquí tens la recepta de calamar de potera amb ajoblanco ‘thai’, all negre i llima de ‘kaffir’.
Calamars ‘tom yum’
Quan Carolina García, xef de We Bistrot, que ha hagut de tancar definitivament per la crisi del coronavirus, va viatjar a Tailàndia, va disfrutar menjant plats que no coneixia. Per això ens va proposar al seu dia aquesta creació, que pertany a «una gastronomia que em va sorprendre, al·lucinant». Aquesta és la recepta de calamars ‘tom yum’.
‘Nigiri’ de calamar amb crema de ceba
Fa unes setmanes, Albert Sastregener va aparèixer a la guia Michelin 2021 estrenant la segona estrella Michelin pel seu treball a Bo.TiC. Un dels plats que ha tingut en carta era aquest, que tan bé reflecteix el seu estil: «La tradició que evoluciona. El guisat de calamar amb ceba de Figueres, típic de l’Empordà, que la meva mare ens feia, en un altre format». Aquí tens la recepta de ‘nigiri’ de calamar amb crema de ceba.
Pa ‘bao’ amb calamars a l’andalusa
Notícies relacionadesPablo Carrizo, el xef del desaparegut restaurant This & That, versionava el típic bocata de calamars canviant-ne l’embolcall: ho feia amb pa ‘bao’. «Aquest plat, molt fàcil de fer i molt barat, agradava molt als meus clients», recorda Carrizo.
Aquesta és la recepta de pa ‘bao’ amb calamars a l’andalusa.
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Doncs no va ser en directe
- Solidaritat amb Palestina ¿La vaga del 15 d’octubre per Palestina segueix endavant després de l’acord de pau? Sí, i aquests són els serveis mínims
- Nou estadi L'adjudicació de les obres al Camp Nou sota sospita
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona, davant la falta de demanda, obre els passis de temporada a abonats que no van acompanyar a Montjuïc
- Contra Sánchez Junts no descarta una moció de censura «instrumental» sense Feijóo com a candidat
- Informe tècnic El Fòrum Econòmic Mundial assenyala les 10 tecnologies amb més potencial per fer front al canvi climàtic
- FUTBOL El virus FIFA complica el clàssic al Barcelona i juga a favor del Reial Madrid
- CRISI CRIBRATGE L’Antonio, afectat per errades del cribratge del càncer de còlon a Andalusia: «Vaig esperar quatre anys els resultats»