Dolça temptació

5 postres per enamorar fins i tot els menys llaminers

  • Seleccionem les 5 meravelles que han despertat la vena més llaminera de Pau Arenós a Cata Mayor

120619 cheesecake 16 9 / periodico

3
Es llegeix en minuts

Els vídeos de Cata Mayor són una delícia. Però aquests cinc, a més, són pura temptació. Perquè són dolços. Pau Arenós, crític d’EL PERIÓDICO, ha visitat cinc grans cuiners perquè li ensenyin com preparen postres que farien tornar boig fins i tot la persona menys llaminera del planeta.

1. El pastís de formatge d’Oriol Balaguer

 ¿A quina cosa no es poden resistir els molt llaminers? ¡A un pastís de formatge! Plaer també apte, i altament recomanat, per als que prefereixen els plats salats, gràcies a la potència sòdica d’alguns lactis. Tothom (excepte els formatgefòbics, per descomptat) estan d’acord en el fet que el també anomenat ‘cheesecake’ (i no només als països anglosaxons) és una de les postres més apreciades i consumides, amb autèntics creients que segueixen rutes per trobar-ne els millors.

¿En qui cal confiar perquè l’esponjositat sigui un triomf i no un derivat del cartró? En el pastisser Oriol Balaguer, mestre de la xocolata, el croissant i el ‘panettone’, amb pastisseries a Barcelona i Madrid i propietari també del restaurant Quatre Coses. El periodista Pau Arenós atendrà les explicacions del mestre de les postres.


2. El suflé de xocolata de Jordi Roca

030620 roca2 16 9 elperiodico / periodico

¿Quin ingredient fa sospirar els amants dels dolços? La xocolata. La recepta que Jordi Roca ensenya al periodista Pau Arenós és un suflé de xocolata. Lleuger i... ¿saludable? Ho veurem. El vídeo està gravat amb elegància i sensibilitat per Zeta Media Lab, en un ambient relaxat i pròxim.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Jordi Roca pateix distonia, que se li manifesta amb una gravíssima pèrdua de la veu i l’engarrotament del coll. Aquesta circumstància fa molt especial el vídeo, plantejat amb calma i atenció.

Per descomptat, el menor dels Roca dona a Arenós diferents recursos perquè el suflé tingui èxit i creixi al forn i no s’enfonsi com una obra de mala arquitectura. Com diu el cap de pastisseria d’El Celler, les postres són aptes per als intolerants a la lactosa i els celíacs: bona notícia.


3. Els bunyols de vent de Christian Escribà

150520 buuelo 16 9 elperiodico / periodico

El periodista Pau Arenós visita l’obrador de la Gran Via per aprendre a preparar uns bunyols. Christian Escribà, cognom llegendari en el món de la xocolata amb establiments a la Gran Via de Barcelona i a la Rambla, al costat de la Boqueria, rep Arenós reconeixent la importància de la recepta per a la història de la casa. Cal seguir amb atenció les indicacions del pastisser, perquè revela alguns recursos de gran importància. El tipus d’oli, la temperatura dels ous... 

El secret dels seus bunyols, compte, és la crema pastissera. Que ningú s’espanti, perquè proposa una drecera que serà la salvació de molts aficionats. ¿I quin és aquest recurs? Cal veure el vídeo, realitzat una vegada més amb l’acostumada qualitat per l’equip de Zeta Media Lab.


4. Les creps Suzette, de Via Veneto

300620 crep 16 9 elperiodico / periodico

Via Veneto, ara dirigit per Pere Monje, ha superat el mig segle i segueix conservant plats clàssics, que combina amb els nous de la mà del xef David Andrés. Impossible treure del repertori de l’establiment les creps Suzette, que prepara el senyor Monje a la sala des de sempre. El periodista Pau Arenós viurà dues classes magistrals, recollides totes dues per les càmeres de Zeta Media Lab. Primer, l’elaboració de la massa, amb David Andrés. I, a continuació, les maniobres del senyor Monje al menjador, on reivindicarà la feina dels cambrers davant els clients. 

És absolutament necessari reclamar reconeixement i atenció per a aquests professionals. El tancament d’aquest episodi en flames –per l’alcohol dels licors– és emotiu perquè es dona la circumstància... Cal arribar al final per assistir a aquell moment d’or, i al brindis.


5. El flam de coco d’Ada Parellada

240719 flan 16 9 elperiodico / periodico

Durant uns anys tristos, la tremolosa presència del flam gairebé va desaparèixer dels restaurants, si bé ha tornat amb la sempiterna corona de nata. Fins i tot grandíssims cuiners el reintrodueixen a les cartes amb visions molt particulars.

Notícies relacionades

L’encarregada de tornar al periodista Pau Arenós a la infància ‘via flam’ és la cuinera Ada Parellada, pertanyent a la històrica saga de restauradors Parellada i que dirigeix a Barcelona des de fa 25 anys un restaurant acolorit i personalíssim: Semproniana

Parellada tria una variant per reforçar sabor i cremositat: hi afegeix coco, en part ratllat, en part llet. Pas a pas, sense ocultar cap detall, descobrirà com preparar aquesta delícia que farà que els convidats pronunciïn només tres paraules: «¡En vull més!».