Una fórmula infal·lible
Així fa Nacho Manzano les seves exitoses croquetes de pernil
El xef de Casa Marcial, amb dues estrelles Michelin, triomfa des de fa anys amb aquesta delícia que serveix al seu restaurant
Fer-les seguint els seus passos és una bona manera de celebrar el Dia Internacional de la Croqueta
manzano-croqueta
Ingredients
- 250 g de pernil serrà
- 3 l de llet (a ser possible amb tot el seu greix)
- 240 g de farina
- 200 ml d’oli d’oliva sabor suau
- 40 g de mantega
- 5 g de sal
Elaboració
1. En l’oli i la mantega, fregiu el pernil, prèviament picat en quadradets.
2. Quan es dauri, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé mentre es cou uns 4 minuts perquè no es cremi la farina.
3. Afegiu-hi la llet calenta i deixeu-ho coure 15 minuts més a foc fort i 15 minuts més a foc lent sense parar de remenar.
4. Col·loqueu la beixamel obtinguda en una safata i tapeu amb paper film (de manera que quedi enganxat sobre la beixamel perquè no hi generi crosta). Poseu-ho a refredar a la nevera.
5. Feu les croquetes amb una forma ovalada i amb la mida desitjada.
6. Cobriu-les banyant-les primer en ou i després en pa ratllat (fi i sense gaire color), movent-les amb energia a la font perquè generi una petita pel·lícula.
Notícies relacionades7. Deixau-les reposar a la nevera durant tres hores.
8. Fregiu les croquetes submergint-les en una fregidora a 180 graus, tan sols un grapadet alhora, perquè no es trenquin.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Vine a escalar i apunta’t a competir: s’obre el termini d’inscripcions
- turisme cultural La Cerdanya a través de les esglésies romàniques
- caminada popular De ruta pels paratges de la riera de Rajadell
- EXPOSICIONS El Balloon Museum d’‘Emily in Paris’ aterra a Barcelona