Producte de temporada

Recepta de bunyols de calçots

  • Susana Aragón, xef de Cèntric Gastro (el Prat de Llobregat), proposa aquest deliciós mos farcit amb la popular ceba blanca

Recepta de bunyols de calçots
Es llegeix en minuts

Que no, que els calçots no només es mengen estirant el braç i inclinant el cap per engolir-los com ratolins en la sèrie ‘V’. Se’n poden fer molts plats, com aquests que proposa Susana Aragón, del restaurant Cèntric Gastro (el Prat de Llobregat). Amb aquests bunyols de calçots, el pitet de les calçotades canviarà d’ús: atrapar la bava que et caurà.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriu-t’hi

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de calçots

  • 250 ml de llet de vaca

  • 250 ml d’aigua

  • 250 ml d’oli d’oliva

  • 300 g de farina blanca de blat

  • 5 ous

  • 20 g de cibulet, coriandre i julivert

  • Ceba adobada

  • Papadum

Elaboració de la massa dels bunyols

  1. Confiteu els calçots a la paella.

  2. Poseu una olla al foc i afegiu-hi la llet, l’aigua, l’oli i la farina.

  3. Remeneu bé la barreja amb una barnilla mentre es cuina.

  4. Quan comenci a espessir, poseu el foc baix i afegiu-hi un ou.

  5. Bateu-ho fins que l’ou s’hagi barrejat completament.

  6. Introduiu-hi tots els ous un a un, repetint el mateix procediment.

  7. Afegiu-hi el julivert, el cibulet i els calçots.

Elaboració dels bunyols de calçots

  1. Feu bunyols de 15 grams cadascun amb una cullera.

  2. Fregiu els bunyols, escorreu-los i passeu-los a un bol amb paper absorbent.

Et pot interesar

Acabat i presentació

  1. Fregiu unes fulles de papadum.

  2. Col·loqueu-hi els bunyols al damunt, decoreu-ho amb coriandre, cibulet i ceba adobada.