Producte de temporada
Recepta de bunyols de calçots
Susana Aragón, xef de Cèntric Gastro (el Prat de Llobregat), proposa aquest deliciós mos farcit amb la popular ceba blanca

Que no, que els calçots no només es mengen estirant el braç i inclinant el cap per engolir-los com ratolins en la sèrie ‘V’. Se’n poden fer molts plats, com aquests que proposa Susana Aragón, del restaurant Cèntric Gastro (el Prat de Llobregat). Amb aquests bunyols de calçots, el pitet de les calçotades canviarà d’ús: atrapar la bava que et caurà.
Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Ingredients per a 4 persones
300 g de calçots
250 ml de llet de vaca
250 ml d’aigua
250 ml d’oli d’oliva
300 g de farina blanca de blat
5 ous
20 g de cibulet, coriandre i julivert
Ceba adobada
Papadum
Elaboració de la massa dels bunyols
Confiteu els calçots a la paella.
Poseu una olla al foc i afegiu-hi la llet, l’aigua, l’oli i la farina.
Remeneu bé la barreja amb una barnilla mentre es cuina.
Quan comenci a espessir, poseu el foc baix i afegiu-hi un ou.
Bateu-ho fins que l’ou s’hagi barrejat completament.
Introduiu-hi tots els ous un a un, repetint el mateix procediment.
Afegiu-hi el julivert, el cibulet i els calçots.
Elaboració dels bunyols de calçots
Feu bunyols de 15 grams cadascun amb una cullera.
Fregiu els bunyols, escorreu-los i passeu-los a un bol amb paper absorbent.
Acabat i presentació
Fregiu unes fulles de papadum.
Col·loqueu-hi els bunyols al damunt, decoreu-ho amb coriandre, cibulet i ceba adobada.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»