'CATA MAYOR'

Marc Gascons: la recepta d'unes braves úniques (i picants)

Pau Arenós se sorprèn amb un lingot de patates fullades cobert amb dues salses

010719 brava 16 9 elperiodico / periodico

3
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

‘Cata Mayor’,la web sèrie que desafia grans cuiners i cuineres amb estrella a atrevir-se amb plats populars, es llança contra una de les tapes més demandades als bars, i també de les més desil·lusionants: ¡les braves!

¿I per què frustrant? Perquè aquestes patates amb salsa, i tal com indica el seu nom, han de picar. Hi ha ‘catedràtics’ embravits que dirimeixen sobre aquest o l’altre estil, però en el que tothom està d’acord és que per apagar el foc el millor és una canya ben freda.

A la caça d’una brava de la qual dir “¡bra!vo”, el periodista Pau Arenós busca el coneixement del xef Marc Gascons, que té una estrella al restaurant Els Tinars (a Llagostera), acaba d’obrir la masia Bell-Lloc (a Santa Cristina d’Aro) i dirigeix les cuines de l’Informal, a l’Hotel The Serras (Barcelona).

Notícies relacionades

Al’estil barceloní –amb dues salses, a diferència del madrileny, que és amb una–, Marc en proposa unes braves singularíssimes, que ell mateix va inventar i que li han copiat en molts llocs sense respecte ni cita: es tracta d’un lingot de patata fullada. ¿Difícil? Se li ha de dedicar temps, seguir atentament les instruccions del vídeo de ‘Cata Mayor’ i sortir victoriós amb una de les braves més originals de tots els temps. Encara és possible innovar en un territori tan trepitjat.     

Per ‘Cata Mayor’ hi passen cuiners/cuineres excepcionals, així com plats de la memòria que deixen empremta: Albert Adrià (broqueta moruna), Oriol Balaguer (pastís de formatge), Paco Pérez (hamburguesa); Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (gaspatxo), Carme Ruscalleda (canelons), Carles Gaig (macarrons), Paco Méndez (tacos), Carles Abellan (amanida russa), Jordi Vilà (truita de patates), Hideki Matsuhisa (sushi),  Meilan i Josep Maria Kao (dim sum), Carles Tejedor (tàrtar), Lollo Vuoturni i Stefano Colombo (pizza), Marc Singla (cassola d’arròs) i Eva Vila (formatges).

En capítols anteriors

Pau Arenós disfruta d’un plat de ‘festa major' preparat per l’excepcional cuinera, que comparteix els seus trucs per obtenir un resultat sublim.

Els tres xefs ofereixen uns útils recursos per transformar aquest humil plat estiuenc en una cosa superior.

Fa temps que la 'burger' va sortir del reducte de la cuina ràpida, i les carns maltractades i de segona fila, per aconseguir l’excel·lència.

Una de les postres més apreciades amb una recepta dissenyada en exclusiva per a ‘Cata Mayor’.

El xef explica a Pau Arenós, en la segona temporada de 'Cata Mayor', els trucs d’un clàssic de bar.

Primera temporada

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Rusa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Es poden traduir com a ‘tocar el cor’ i es refereix a una sèrie de petits platets cantonesos.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el nigiri perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat. 

I també pots veure <strong>tots els vídeos</strong> de ‘Cata Mayor’ al nostre <strong><a href="https://www.youtube.com/playlist?list=PLs66PTSPhqMJnxGTFa9500kWIcRdi8-0X" target="_blank">canal de Youtube</a></strong>