la recepta de la meva vida

Recepta de caldo gallec

"Aquest és un plat molt especial per a mi perquè el feia la meva àvia, la millor cuinera del món", assegura Carlos Allué, xef de La Xarxa

xarxa

xarxa / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Carlos Allué (La Xarxa)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 400 g de costella de vedella

- 1 os de pernil

- 1 garró de porc partit

- 400 g de costella de porc

- 1 cuixa de pollastre d’uns 350 g

- 1 cuixeta de pollastre (d’uns 200 g aproximadament)

- 150 g de llard de porc

- Mitja col blanca

- 300 g de patates monalisa

- 450 g de mongetes blanques

- 2 xoriços gallecs amb un punt fumat


PREPARACIÓ

1. Bulliu l’os de pernil en una olla durant uns 5 minuts per treure-li l’excés de sal. Guardeu-lo.

2. Poseu una olla a bullir amb 5 litres d’aigua (¡després reduirà!). Quan comenci l’ebullició, afegiu totes les carns juntes en cru, el llard de porc i l’os de pernil. Quan torni a bullir, deixeu bullint 3 hores a foc mitjà.

3. Coleu el caldo i reserveu les carns.

Notícies relacionades

4. Traieu les primeres capes verdes de la col i talleu-la en trossos d’uns 2x2 centímetres, igual que la patata (peleu i talleu-la amb la mateixa mida). Afegiu la patata al caldo que havíem colat i, després d’haver bullit uns 12 minuts, afegiu la col perquè bulli 3 minuts més.

5. De les carns reservades, afegiu a l’olla el xoriço tallat a trossos petits i alguna costella de porc. Si es compren les mongetes cuites al mercat, és important afegir-les a l’últim moment, al finalitzar la cocció, per evitar que es trenquin o es passin.