la recepta de la meva vida
Recepta de caldo gallec
"Aquest és un plat molt especial per a mi perquè el feia la meva àvia, la millor cuinera del món", assegura Carlos Allué, xef de La Xarxa
xarxa /
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g de costella de vedella
- 1 os de pernil
- 1 garró de porc partit
- 400 g de costella de porc
- 1 cuixa de pollastre d’uns 350 g
- 1 cuixeta de pollastre (d’uns 200 g aproximadament)
- 150 g de llard de porc
- Mitja col blanca
- 300 g de patates monalisa
- 450 g de mongetes blanques
- 2 xoriços gallecs amb un punt fumat
PREPARACIÓ
1. Bulliu l’os de pernil en una olla durant uns 5 minuts per treure-li l’excés de sal. Guardeu-lo.
2. Poseu una olla a bullir amb 5 litres d’aigua (¡després reduirà!). Quan comenci l’ebullició, afegiu totes les carns juntes en cru, el llard de porc i l’os de pernil. Quan torni a bullir, deixeu bullint 3 hores a foc mitjà.
3. Coleu el caldo i reserveu les carns.
Notícies relacionades4. Traieu les primeres capes verdes de la col i talleu-la en trossos d’uns 2x2 centímetres, igual que la patata (peleu i talleu-la amb la mateixa mida). Afegiu la patata al caldo que havíem colat i, després d’haver bullit uns 12 minuts, afegiu la col perquè bulli 3 minuts més.
5. De les carns reservades, afegiu a l’olla el xoriço tallat a trossos petits i alguna costella de porc. Si es compren les mongetes cuites al mercat, és important afegir-les a l’últim moment, al finalitzar la cocció, per evitar que es trenquin o es passin.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Desconeixement Cita ITV: compte al testimoni MIL del cotxe si es va matricular a partir del 2008
- Infal·lible El truc casolà per netejar les portes de fusta que ja està de moda
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alimentació Si veus això a les nous, llença-les immediatament