la recepta de la meva vida

Recepta de calçots amb romesco de blat de moro i trufa

"Aquesta versió diferent del romesco, més dolç i amb aroma de trufa, és genial per a aquesta època de l'any. I amb calçots va de meravella", assegura Sergio Ruiz, xef Línia, a l'Hotel Almanac.

restaurante-linia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Sergio Ruiz (Línia)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 20 calçots no gaire gruixuts

- 900 g de blat de moro caramel·litzat amb el seu suc

- 300 g d’escalunyes escalivades

- 2 cabeces d’all escalivades

- 160 ml d’oli d’oliva verge extra

- Una mica de sal

- Una mica de vinagre de xerès

- 150 g d’ametlles lleugerament torrades

- 90 g de pinyons lleugerament torrats

- Germinats


PREPARACIÓ

1. Caramelitzeu el blat de moro amb el seu suc, passeu-lo pel passapuré i afegiu-hi les escalunyes i els alls triturats.

2. Emulsioneu-ho amb l’oli, la sal i el vinagre. Una vegada aconseguida una massa homogènia, afegiu-hi la resta d’ingredients, excepte les ametlles i els pinyons.

3. Tritureu lleugerament les ametlles i els pinyons i afegiu-los a la salsa. Assaoneu-ho al gust i afegiu-ho oli de tòfona negra i tòfona negra ratllada. Reserveu-ho.

Notícies relacionades

4. Feu els calçots a la brasa. Quan estiguin cuits, retireu-los la pell, assegureu-vos que queden ben nets. 

5. Serviu-los al plat i poseu-hi el romesco a sobre, amb uns germinats per adornar.