la recepta de la meva vida

Recepta de peus de porc, crema de castanyes, bolets i gambes amb taronja

"Aquest mar i muntanya de tardor resumeix molt bé la meva cuina", explica Antonio Simões, xef de La Taverna del Clínic.

taverna-del-clinicprproj / periodico

1
Es llegeix en minuts
Antonio Simões (La Taverna del Clínic)

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

- 4 gambes mitjanes

- 2 peus de porc

- 200 g de castanyes

- 2 pastanagues

- 2 cebes

- Api

- Porro

- Herbes aromàtiques o 'bresa' (verdures de brou)

- 300 g de bolets de temporada

- 2 taronges

- 2 claus

- 15 de de mantega


PREPARACIÓ

1. Netejar els bolets i reservar.

2. Bullir els peus de porc amb aigua, sal, pebre i llorer fins a tenir-los cuits. Desossar i deixar refredar 8-12 hores.

3. Daurar ossos i verdures i fer una salsa 'demi glace'.

4. D’altra banda, afegir clau a un suc de taronja colat i reduir. 

5. Ajuntar les dues salses.

6. Rostir les castanyes, pelar i coure amb aigua o brou de verdura amb sal, pebre i mantega. Triturar-ho per obtenir puré.

7. Posar els peus de porc ben talladets a daurar en una paella, afegir-hi les dues gambes prèviament fetes a la paella, els bolets amb la mantega i la salsa de peu de porc i taronja.


Notícies relacionades

PRESENTACIÓ

1. En el fons del plat, posar-hi el puré i a sobre, els peus de porc, les gambes, les verduretes i salsar.