la recepta de la meva vida

'Tataki' de tonyina amb escalivada i maionesa de 'wasabi'

"Combina a la perfecció l'escalivada i el tataki, icones de dues cuines que m'encanten, la catalana i la japonesa", diu Tomàs Mateu, xef del restaurant Ébano

Així fa Tomàs Mateu, del restaurant Ébano, la recepta de ’tataki’ de tonyina amb escalivada i maionesa de ’wasabi’. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Tomàs Mateu
ÉBANO

INGREDIENTS PER A L'ESCALIVADA

— 2 pebrots vermells

— 1 albergínia

— Oli suau 0,4º

— 5 g de sal

— 1 gra d'all

— 10 g de farigola

PREPARACIÓ DE L'ESCALIVADA

1. Emboliquem l'albergínia en paper de plata i la cremem a la flama durant 7 minuts per cada costat. La deixem reposar i hi traiem les llavors. Així estarà perfectament cuita i amb un punt fumat.

2. Cremem el pebrot vermell a la flama, el posem en una safata i l'emboliquem amb film fins que es refredi. El pelem amb una cullera, hi traiem les llavors, el tallem a la mida desitjada i el confitem en oli suau amb l'all trencat i la farigola.

INGREDIENTS PER A LA MAIONESA DE 'WASABI'

— 2 ous

— 75 g d'oli de gira-sol

— 150 g d'oli suau 0,4º

— 3 g de sal

— 40 g de wasabi en pasta

— 15 g de vinagre chardonnay

PREPARACIÓ DE LA MAIONESA DE

'WASABI'

1. Posem en un got de batedora dos ous, sal i vinagre. Hi incorporem els olis i ho barregem amb la batedora començant pel fons del got. A mesura que es vagi lligant, anem apujant el braç per acabar d'incorporar-hi tot l'oli.

INGREDIENTS PER AL 'TATAKI'

— 4 lloms de tonyina de 140 g

— 50 g de sèsam negre

— 50 g de sèsam blanc

— Oli d'oliva 0,4º

PREPARACIÓ DEL 'TATAKI'

Notícies relacionades

1. Salpebrem i ruixem amb oli suau per facilitar-ne el segellat a la grae­lla. Brasegem pels quatre costats i tallem de forma regular.

2. Escalfem el sèsam en una paella per realçar-ne el sabor. El reservem fins a l'hora de servir.