la recepta de la meva vida

Caneló de la mama Roser, de Joel Castanyé

"Reto homenatge a mares, àvies i tietes, les millors cuineres del món. Els xefs hem d'evitar que aquest receptari es perdi"

canelon

canelon

1
Es llegeix en minuts
Joel Castanyé (La Boscana)

RECEPTA PER A 10 PERSONES (DIFICULTAT MITJANA)

INGREDIENTS 

- 200 g de retalls de vedella

- 200 g de papada de porc

- 200 g de gallina i de pollastre de corral

- 20 g de fetge de pollastre

- 300 g de ceba trossejada

- 50 g de farina

- 50 g de vi ranci

- 100 g de beixamel

- 50 g de llet

- 50 g de pa

- 1 manat d’herbes aromàtiques

- 50 g d’oli d’oliva verge extra DO Garrigues


PREPARACIÓ

1. Posem la carn triturada en una safata per al forn per separat. Preescalfem el forn a 210 graus. Quan agafi la temperatura, salem la carn i hi posem oli d’oliva. La introduïm al forn.

2. Quan la carn agafi un color daurat bonic, la remenem perquè es dauri uniformement. Abaixem la temperatura a 140 graus i la deixem 30-40 minuts sense parar de remenar.

3. A l’acabar, escalfem l’oli d’oliva en una cassola. Quan estigui calent hi afegim la ceba, els alls i el manat d’herbes aromàtiques. Ho ofeguem lentament fins que agafi un bonic color daurat.

4. Posem la carn sense el suc que ha anat deixant a l’escalfar-se al forn i la deixem coure lentament a uns 100 graus perquè perdi el col·lagen i l’albúmina i quedi sucosa.

5. Posem el pa tallat a remullar en llet en un recipient. Passat un temps, el pa haurà absorbit tota la llet.

6. Quan la carn s’hagi daurat i ofegat amb la ceba i l’all, ho flamegem amb conyac, hi afegim vi ranci i ho deixem reduir. Ho cobrim amb brou de pollastre i ho deixem coure una hora.

Notícies relacionades

7. Hi afegim el pa remullat amb llet, que suavitzarà i homogeneïtzarà la farsa i li donarà untuositat.

8. Emboliqueu la farsa amb la pasta per a canelons que més us agradi i que s’ha de bullir abans.

Temes:

Cuiners