Trio genial
El llibre que ha ajudat els Roca a preparar el futur d’El Celler de Can Roca
A ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’, analitzen què han fet en l’última dècada per saber com afrontar els pròxims reptes
Joan Roca: «El Celler de Can Roca continuarà obert almenys 10 anys més»
La silenciosa celebració dels 35 anys d’El Celler de Can Roca

29894200 59 /
Els germans Roca estudien el futur d’El Celler de Can Roca com ja havien reconegut a principis d’aquest el 2023 i ho fan des d’una anàlisi dels seus deu últims anys de treball, que han plasmat en el llibre ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’.
L’edició en català acaba de sortir i tots tres l’han presentat aquest dimarts a Girona, la seva ciutat, on només han confirmat que continuen plantejant-se el camí a recórrer a partir d’ara amb alguna mínima pista tecnològica.
Josep Roca, el sommelier, ha sigut el que s’ha referit a les possibilitats que es deriven de novetats com la intel·ligència artificial i de l’evolució de les xarxes socials.
Segons ha explicat, els clients que arriben a El Celler de Can Roca tenen molt coneixement sobre els tres germans, però ells també en tenen ara sobre aquestes persones pel rastre que deixen a través de les seves publicacions a internet.
Aquesta informació permet en el seu cas un «maridatge de gran precisió» al casar vins i menjar, ja que pot adaptar-lo de manera personal als gustos d’uns individus concrets.
Una masia per investigar
Tot el desenvolupament d’aquest full de ruta és el que treballen els germans i, per fer-ho, han plasmat al llibre que presenten aquells 10 anys amb projectes portats a la realitat com la masia on investiguen.
Notícies relacionadesEl xef Joan Roca ha remarcat, a més, que la pandèmia els va ajudar a tenir temps per plantejar-se el futur, «tot i que soni bèstia», i el seu germà Jordi ha desgranat entre bromes la tasca d’anàlisi conjunta que porten a terme els tres germans per fer el salt endavant del que serà el restaurant en els pròxims anys.
‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’ (Montagud Editores), que també es publica en anglès, conté receptes, però il·lustra també el procés creatiu d’El Celler de Can Roca.
- Sense sortir de la comarca El poble a només 30 minuts de Rubí ideal per a una escapada de natura sense sortir del Vallès
- El conflicte del Pròxim Orient Trump decideix implicar-se en la guerra contra l’Iran oberta per Israel
- Al delta del Llobregat Llum verda a un pla hoteler i residencial entorn de l’aeroport de Barcelona que el TSJC va tombar el 2020
- El problema dels estupefaents BCN tanca el primer club cannàbic de la seva ofensiva contra la droga
- Paolo Cotta Ramusino, físic i matemàtic nuclear: "Perquè l’Iran no desenvolupi l’arma nuclear, Israel no ha d’agredir altres països"
- Successos Mor un turista francès durant el seu comiat de solter a Sils
- Fitxatge polèmic Joan García s’acomiada de l’Espanyol: «Sé que aquesta decisió no serà fàcil d’entendre per a tothom. No us demano que ho feu»
- II FÒRUM DEL MEDITERRANI El gran repte d'obrir al mar les ciutats i l'economia del Mediterrani
- Sector bancari El BBVA acusa el Govern d’entorpir una operació «entre actors privats» per l’opa al Sabadell
- En la presumpta trama de corrupció Benet Salellas, exdiputat de la CUP i advocat de Cuixart en el judici del 'procés', defensarà Santos Cerdán