Trio genial
El llibre que ha ajudat els Roca a preparar el futur d’El Celler de Can Roca
A ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’, analitzen què han fet en l’última dècada per saber com afrontar els pròxims reptes
Joan Roca: «El Celler de Can Roca continuarà obert almenys 10 anys més»
La silenciosa celebració dels 35 anys d’El Celler de Can Roca
![29894200 59 29894200 59](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/55045cf0-a634-4706-9d20-093b194dccd0_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
29894200 59 /
Els germans Roca estudien el futur d’El Celler de Can Roca com ja havien reconegut a principis d’aquest el 2023 i ho fan des d’una anàlisi dels seus deu últims anys de treball, que han plasmat en el llibre ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’.
L’edició en català acaba de sortir i tots tres l’han presentat aquest dimarts a Girona, la seva ciutat, on només han confirmat que continuen plantejant-se el camí a recórrer a partir d’ara amb alguna mínima pista tecnològica.
Josep Roca, el sommelier, ha sigut el que s’ha referit a les possibilitats que es deriven de novetats com la intel·ligència artificial i de l’evolució de les xarxes socials.
Segons ha explicat, els clients que arriben a El Celler de Can Roca tenen molt coneixement sobre els tres germans, però ells també en tenen ara sobre aquestes persones pel rastre que deixen a través de les seves publicacions a internet.
Aquesta informació permet en el seu cas un «maridatge de gran precisió» al casar vins i menjar, ja que pot adaptar-lo de manera personal als gustos d’uns individus concrets.
Una masia per investigar
Tot el desenvolupament d’aquest full de ruta és el que treballen els germans i, per fer-ho, han plasmat al llibre que presenten aquells 10 anys amb projectes portats a la realitat com la masia on investiguen.
Notícies relacionadesEl xef Joan Roca ha remarcat, a més, que la pandèmia els va ajudar a tenir temps per plantejar-se el futur, «tot i que soni bèstia», i el seu germà Jordi ha desgranat entre bromes la tasca d’anàlisi conjunta que porten a terme els tres germans per fer el salt endavant del que serà el restaurant en els pròxims anys.
‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’ (Montagud Editores), que també es publica en anglès, conté receptes, però il·lustra també el procés creatiu d’El Celler de Can Roca.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques
- Les polítiques de la Unió Europea Espanya insta les tecnològiques a actuar contra els patrons addictius
- SUCCESSOS Presó per al maquinista i un excàrrec d’Adif per l’accident de l’Alvia
- Gislan Zekri, estudiant de Treball Social: "Entendre el context cultural de la persona és vital per ajudar-la"
- Narcotràfic Confiscades quatre tones de cocaïna al port de Barcelona