Trio genial

El llibre que ha ajudat els Roca a preparar el futur d’El Celler de Can Roca

A ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’, analitzen què han fet en l’última dècada per saber com afrontar els pròxims reptes

Joan Roca: «El Celler de Can Roca continuarà obert almenys 10 anys més»

La silenciosa celebració dels 35 anys d’El Celler de Can Roca

29894200 59

29894200 59 / JOAN CASTRO/ICONNA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els germans Roca estudien el futur d’El Celler de Can Roca com ja havien reconegut a principis d’aquest el 2023 i ho fan des d’una anàlisi dels seus deu últims anys de treball, que han plasmat en el llibre ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’.

L’edició en català acaba de sortir i tots tres l’han presentat aquest dimarts a Girona, la seva ciutat, on només han confirmat que continuen plantejant-se el camí a recórrer a partir d’ara amb alguna mínima pista tecnològica.

Josep Roca, el sommelier, ha sigut el que s’ha referit a les possibilitats que es deriven de novetats com la intel·ligència artificial i de l’evolució de les xarxes socials.

Segons ha explicat, els clients que arriben a El Celler de Can Roca tenen molt coneixement sobre els tres germans, però ells també en tenen ara sobre aquestes persones pel rastre que deixen a través de les seves publicacions a internet.

Aquesta informació permet en el seu cas un «maridatge de gran precisió» al casar vins i menjar, ja que pot adaptar-lo de manera personal als gustos d’uns individus concrets.

Una masia per investigar

Tot el desenvolupament d’aquest full de ruta és el que treballen els germans i, per fer-ho, han plasmat al llibre que presenten aquells 10 anys amb projectes portats a la realitat com la masia on investiguen.

Notícies relacionades

El xef Joan Roca ha remarcat, a més, que la pandèmia els va ajudar a tenir temps per plantejar-se el futur, «tot i que soni bèstia», i el seu germà Jordi ha desgranat entre bromes la tasca d’anàlisi conjunta que porten a terme els tres germans per fer el salt endavant del que serà el restaurant en els pròxims anys.

CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’ (Montagud Editores), que també es publica en anglès, conté receptes, però il·lustra també el procés creatiu d’El Celler de Can Roca.