Reconeixement planetari

Catalunya, elegida Regió Mundial de la Gastronomia el 2025

Catalunya, elegida Regió Mundial de la Gastronomia el 2025
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Catalunya va presentar, el gener passat, la seva candidatura per optar a convertir-se en Regió Mundial de la Gastronomia el 2025. I aquest matí s’ha conegut el veredicte: s’ha convertit en la primera regió d’Europa que arriba a la distinció.

Aquest dilluns, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el secretari d’Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol, han donat a conèixer al Palau Robert la deliberació del jurat internacional que ha valorat la candidatura catalana.

Notícies relacionades

En el moment de l’anunci hi han estat presents primeres espases de la cuina com ara els xefs Joan Roca (El Celler de Can Roca), els germans Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres), Paolo Casagrande (Lasarte), Paco Pérez (Miramar, Enoteca), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Nandu Jubany (Can Jubany), Fina Puigdevall (Les Cols), Oriol Castro (Disfrutar), Carles Gaig (Petit Comitè), Marc Gascons (Els Tinars, Informal), Toni Romero (Suculent), Arnau Bosch (Can Bosch), Lluc Crusellas (millor pastisser del món), Jeroni Castell (Les Moles), entre altres.

La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest títol té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.