Cuiners amb consciència
Tapes per la Pau i Mones per la Pau, premis Gourmet Català de l’Any
Les iniciatives solidàries de Quim Marquès i Christian Escribà, reconegudes en la Nit del Gourmet Català
Les iniciatives solidàries Tapes per la Pau i Mones per la Pau, de Quim Marquès i Christian Escribà, han obtingut el premi Gourmet Català de l’Any, un guardó que se’ls va entregar durant la Nit del Gourmet Català.
Organitzat pel Clúster Gourmet de Catalunya, la trobada va reunir, dimarts a la nit, al Museu Marítim de Barcelona, unes 300 persones. Durant l’acte, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va entregar el premi Gourmet Català de l’Any a Quim Marquès i Christian Escribà per les seves iniciatives solidàries Tapes per la Pau i Mones per la Pau, respectivament.
Un euro més en el compte
Tapes per la Pau va ser una iniciativa del xef Quim Marquès, a la qual es van afegir més de 50 restauradores i que oferia als clients afegir un euro al compte de cada menjar per recaptar diners per l’oenagé del xef José Andrés World Central Kitchen amb l’objectiu d’elaborar i servir menjars als refugiats ucraïnesos. Christian Escribà es va sumar a la iniciativa en nom dels principals pastissers de Catalunya amb Mones per la Pau.
Notícies relacionadesEn un missatge en vídeo, José Andrés va indicar que «sembla que la guerra es guanya amb armes, però la nostra guerra, la de la gana, es guanya amb ganes de fer el que millor sabem fer: donar menjar, tal com han fet els premiats».
Durant l’esdeveniment es van atorgar també diversos premis: al creixement empresarial en innovació a Torrons i Mel Alemany; al creixement empresarial en internacionalització a Anela Fruits; a la iniciativa sostenible en l’àmbit formatiu a l’escola de restauració CETT, i a la iniciativa sostenible en l’àmbit empresarial a Mallart Artesans Xarcuters / Fundació Mas Albornà.