Conseqüències de la guerra d’Ucraïna

McDonald’s reobre a Rússia amb un nou nom: Vkusno i Tochka (‘Deliciós i punt’)

  • Els famosos restaurants de menjar ràpid nord-americans tornen a obrir sota les ordres de propietaris russos

McDonald’s reobre a Rússia amb un nou nom: Vkusno i Tochka (‘Deliciós i punt’)
1
Es llegeix en minuts

Els restaurants de menjar ràpid McDonald’s van obrir aquest diumenge les portes a Moscou sota propietaris russos i un nou nom: Vkusno i Tochka (‘Deliciós i punt’), després que el gegant nord-americà abandonés el país en el marc de l’èxode dels negocis internacionals de Rússia arran de la invasió d’Ucraïna.

El director general de la cadena, Oleg Paroev, va anunciar aquest diumenge l’obertura de 12 restaurants a Moscou i voltants. 50 restaurants més van obrir dilluns, uns 200 a finals de juny i després obriran de 50 a 100 restaurants per setmana fins a arribar al miler, si es compleixen els millors pronòstics.

El nou propietari del negoci de McDonald’s a Rússia és Alexander Govor, que des del 2015 gestiona 25 restaurants franquiciats a Sibèria. McDonald’s ara té 15 anys per recomprar el negoci en termes de mercat, segons el Servei Federal Antimonopoli, que va aprovar l’acord a principis de juny.

Sense referències a l’antic nom

Govor va explicar que les hamburgueseries mantindran l’interior dels locals de McDonald’s, però que no hi haurà cap referència al seu antic nom. Tot i que la cadena encara té existències de Coca-cola, la companyia planeja seleccionar un substitut en la licitació.

Notícies relacionades

L’empresari no contempla retallades de personal a curt termini. «Se m’ha demanat primer de tot que mantingui la plantilla i donar feina a la gent, i això és el que faré», va fer saber en declaracions recollides per l’agència TASS.

«El nostre objectiu és que els nostres clients no notin la diferència ni en la qualitat ni en l’ambient», va afegir Paroev durant la cerimònia d’obertura en la moscovita plaça Puixkin, on va obrir el primer restaurant McDonald’s el 1990, durant l’encara Unió Soviètica.