Escapada amb gust

Menorca és un tiberi gastronòmic: 4 motius per visitar-la al maig

  • Unes jornades culinàries dedicades al peix, una festa gastrofloral, una exposició gastronòmica i una ruta-concurs de tapes animen a una escapada a Menorca

Menorca és un tiberi gastronòmic: 4 motius per visitar-la al maig
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El seu cinquè mes exercint com a Regió Europea de Gastronomia 2022, Menorca continua temptant el viatger gurmet amb variades propostes vinculades a la cuina. Aquí tens quatre motius per agafar el barco o l’avió i plantar-te a l’illa balear amb el pitet posat.

Jornades Gastronòmiques de Peix (del 6 al 15 de maig)

Durant 10 dies, restaurants dels vuit municipis de l’illa prendran part en aquesta cita culinària amb menús dedicats al peix i marisc menorquins. A Ciutadella participen Rels Restaurant, Aquarium Port Ciutadella, Aquarium Calan Bosch, Cafè Balear, Cas Safrà Gastrobar i Es Born Café Bistró. A Maó pots anar a Restobar Mo, Can Joanet i Sa Lliga Marítim. Si estàs per Es Mercadal, visita Hotel Jeni & Restaurante, Molí d’es Racó, Mesón Can Jaume i, a Fornells, Ca Na Marga. Al poble d’Es Migjorn Gran hi ha Es Chic i Lady Hamilton. A Sant Lluís hi ha Sa Parereta d’en Doro i Sa Pedrera des Pujol. A Sant Climent, Casino Sant Climent i, a Es Castell, Sant Joan de Binissaida.


Dies de Flors Gastronòmiques (del 7 al 22 de maig)

A Alaior, la primavera és una cita important que es tornarà a vestir amb les seves millors gales florals amb Die de Flors, que pretén dinamitzar culturalment i socialment tot el municipi adornant carrers i cases amb motius florals. L’ajuntament decora diferents espais públics creant una ruta que inclou altres activitats, a més de les florals. Aquest any, emmarcada en Menorca Regió Europea de Gastronomia, la temàtica serà la gastronomia menorquina i es realitzaran decoracions florals amb dissenys inspirats en l’entorn culinari.


‘El gust de Menorca’ (a partir del 21 de maig)

Notícies relacionades

El Museu de Menorca, a Maó, inaugurarà el dia 21 l’exposició ‘El gust de Menorca’, que fa un recorregut històric per la gastronomia menorquina mostrant l’origen i el perquè de molts plats que actualment podem trobar a les taules particulars i restaurants de l’illa balear. Aquesta exposició, comissariada per Pep Pelfort i Jaume Mascaró, té una clara orientació a la Regió Europea de Gastronomia 2022 i anirà acompanyada d’un extens programa d’activitats.


Tapes per Menorca (del 20 al 29 de maig)

Bars i restaurants de l’illa participaran amb les seves tapes durant 10 dies, del 20 al 29 de maig. Aquesta ruta implica paral·lelament la participació dels establiments en un concurs que se celebrarà dos dies abans de l’inici –el 18 de maig– a la Sala Multifuncional des Mercadal i que tindrà dues categories: tapa lliure i tapa temàtica (en aquest cas, el protagonista serà el formatge Coinga). Al marge d’aquestes dues tapes, els bars i restaurants participants a Tapes per Menorca podran oferir altres creacions.