5 cites gastronòmiques al maig fora de Barcelona per salivar

5 cites gastronòmiques al maig fora de Barcelona per salivar
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

.

GastroGavà (fins al 8 de maig)

Fins al 8 de maig, emmarcat en el Temps d’Espàrrecs, Gavà viurà de nou el GastroGavà, aquest any en dos formats: directament en les carta de la vintena de restaurants participants, del 22 d’abril al 8 de maig, i en l’espai gastronòmic de la 67a Fira d’Espàrrecs els dies 30 d’abril i 1 de maig, que compleix el 90è aniversari.

A l’opció de tastar les tapes i menús directament als restaurants participants amb ‘GastroGavà a la carta’, durant tot el Temps d’Espàrrecs, fins al 8 de maig, se li suma la tornada del tradicional espai gastronòmic ubicat al recinte firal de plaça de Jaume Balmes, on es podran degustar les tapes més originals amb l’espàrrec blanc com a protagonista.

Aquest any, amb la implicació de Tasta’mm, restaurant certificat per l’Associació de Celíacs de Catalunya, s’oferirà una oferta de tapes especialment adaptades per a celíacs.

La mostra de vins arribarà en la tercera edició, on els cellers més importants de la ciutat oferiran tastos de vins de la terra.

Un jurat escollirà, divendres a la nit, la millor de les propostes que oferiran els restauradors de GastroGavà, que celebrarà ‘showcookings’ a quatre mans amb l’espàrrec de Gavà com a protagonista.


GastroPirineus (2 i 3 de maig)

GastroPirineus és una cita itinerant que, en la seva setena edició, se celebrarà a l’Hotel Vall de Núria, on es reuniran productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i xefs de tot el Pirineu català i andorrà. Més de 20 professionals de cuina d’avantguarda i tradicional amb un gran denominador en comú: l’apreci pel producte del territori. Cuinaran en directe xefs com Joel Castanyé, de La Boscana (Bellvís), que presentarà la seva cuina d’avantguarda amb arrels tradicionals; la cuinera revelació 2021, Eli Farrero, de Lo Ventador (Barruera); Núria Bonet, de Ca la Núria (Bellver de la Cerdanya); el xef del col·lectiu Tocs Blanches Roussillon-Occitanie Alain Delprat, de La Yucca (Perpinyà); Joseba Cruz, de Le Clandestine (Navàs) i Axier Arbilla i Toda Parejo, de l’Arbeletxe (La Seu d’Urgell), entre d’altres. Totes les sessions es podran veure en directe, via ‘streaming’, a través del canal de YouTube Gastroevents.


Fira Àpat (del 7 al 9 de maig)

Notícies relacionades

Fira Àpat és la fira professional d’alimentació i gastronomia de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig al recinte firal de Tarragona. Està orientada a professionals i amants de la gastronomia catalana: productors i elaboradors presenten els seus productes a professionals del sector i a consumidors finals. La cuinera Gessamí Caramés, de ‘Cuines’ (TV-3), serà la padrina de la fira, que acollirà més de 70 expositors i dues zones amb 40 activitats on es podrà disfrutar de ‘showcookings’, xerrades i tallers. Hi haurà classe mestra de rebosteria de Caramés, taller de peix de proximitat amb la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Sergi de Meià recuperarà la tradicional clotxa, popularment coneguda com a cantó de pa (l’esmorzar típic del camperol de les Terres de l’Ebre) i també hi participarà Pep Moreno, amb una estrella Michelin per Deliranto.

El dilluns 9 tindrà lloc el Fira Àpat Experience Tarragona, la jornada més professional, que comptarà amb la primera trobada de dones per a l’alimentació catalana i el fòrum de l’alimentació i la gastronomia de Tarragona, amb les ponències de destacats professionals i personalitats del sector de la zona de Tarragona. Les entrades es poden obtenir de manera anticipada a través de la web www.firaapat.cat o es poden comprar a taquilla els dies de la fira.