Premi amb espuma
Basqueland Brewing, escollida la millor cervesera artesana del 2022 al Barcelona Beer Challenge
El concurs internacional, un dels més prestigiosos del món, distingeix per segon any seguit la firma d’Hernani
La italiana Liquida es converteix en la millor cervesera novella de l’any i la catalana Cervesa Màger guanya el premi Innovació Molina for Brewing

La cervesera Basqueland Brewing, fundada el 2015 per Kevin Patricio i Ben Rozzi, s’ha convertit per segon any consecutiu en la millor cervesera de l’any al Barcelona Beer Challenge 2022. Aquesta distinció confirma l’ascendent trajectòria de la cervesera situada a Hernani (Euskadi), que ha aconseguit vuit medalles en el certamen: dos ors, cinc plates i un bronze per les seves cerveses Cat Skills, Santo Tomás, Matryoshka, S’Mores, Tiki Idol, Barrelworks Cognac, A Lager A Day i Live Forever.
La gala d’entrega de la setena edició del Barcelona Beer Challenge, considerat un dels concursos internacionals de cervesa artesana més prestigiosos del món, s’ha celebrat aquest matí a la Farga de l’Hospitalet, en la tercera i última jornada de l’InnBrew, The Brewers Convention, una fira per a professionals del món de la cervesa, tant artesans i fabricants com proveïdors i hotelers.
En la cerimònia, una de les cites més esperades del calendari per als amants de la birra, la italiana Birrificio Liquida ha sigut distingida com la millor cervesera novella 2022 i la catalana Màger ha aconseguit el premi Innovació Molina for Brewing per la seva Dolça Sour (situada a la Llacuna, Barcelona, és una petita cervesera liderada per Àlex Puig que està especialitzada en cerveses àcides, salvatges i de fermentació mixta). També s’han entregat les altres medalles de les 64 categories del certamen.
Medalles Platinum
Com a novetat d’aquesta edició, s’han entregat les medalles Platinum, que distingeixen les cerveseres que han obtingut cinc medalles, però en anys diferents. S’han emportat el premi la cervesera de Guadalajara Arriaca, per la seva Imperial Red Ale (una red IPA més alcohòlica i complexa de l’habitual que ha guanyat medalla els últims cinc anys de forma seguida); la mallorquina Sullerica, per Fosca (una Porter canònica, amb varietat de malta torrada i llúpol d’origen anglès que incorpora com a innovació blat, flor de taronger i cacau pur) i la catalana Sant Jordi (Cardedeu), per Carbonera (una cervesa negra de gust torrefacte amb un subtil toc de malta fumada que té com a base una Irish Extra Stour).
El premi Steve Huxley a una trajectòria ha sigut per a Salvador Marimon, d’Instal Beer. Els jutges han apreciat que sigui «una persona clau en el desenvolupament inicial del moviment microcerveser» i per estar sempre recolzant de forma desinteressada cervesers, distribuïdors i hotelers. Salvador ha sigut pioner en oferir servei tècnic de qualitat, cosa que l’ha convertit en un referent del sector.
El concurs, es va celebrar a principis de març, al Clúster Craft Beer de Lliçà d’Amunt. Seixanta jutges professionals, dels quals 15 eren internacionals van tastar i avaluar les 1.315 cerveses de 215 cerveseres de tot el món, tot i que predominaven les espanyoles i les italianes. Aquesta ha sigut l’edició amb més participants de la història del Barcelona Beer Challenge.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Política monetària El BCE abaixa els tipus al 2,25% en resposta a l’ofensiva de Trump
- Conflicte laboral Els treballadors del BSC aniran a judici per 6 dies d’assumptes propis
- Concurs de 200 milions El Govern connectarà tots els centres públics a la fibra òptica pública
- La guerra comercial Trump sacseja el mercat i només nou empreses de l’Ibex 35 resisteixen el cop
- El conflicte al Pròxim Orient "Hi ha un alto el foc al Líban, però no és real"