Proposta formal

¿Un emoji de truita de patates? Així és el que ha ‘cuinat’ Betanzos

  • «Creiem que la truita ha d’estar representada amb una emoticona igual que es va fer fa uns anys amb la paella», expliquen fonts municipals

¿Un emoji de truita de patates? Així és el que ha ‘cuinat’ Betanzos

efe

2
Es llegeix en minuts
EFE

El municipi corunyès de Betanzos, famós per fer la millor truita espanyola, ha iniciat una campanya de divulgació a les xarxes socials per presentar la sol·licitud oficial amb la qual dona a conèixer l’emoticona que ha dissenyat de truita espanyola, amb l’objectiu que s’incorpori al llenguatge digital internacional.

«Creiem que la truita ha d’estar representada amb una emoticona igual que es va fer fa uns anys amb la paella», expliquen a Efe fonts municipals amb motiu d’aquesta promoció a les xarxes amb la qual aspiren que hi hagi una gran demanda social d’aquest emoji.

L’alcaldessa de Betanzos, María Barral, va presentar la setmana passada a Fitur aquest esbós d’emoticona juntament amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, perquè «cada vegada que convidem algú, que cada vegada que parlem de la truita, utilitzem la imatge d’aquest producte en les nostres aplicacions».

L’aposta per aquesta imatge de la truita es basa en el fet que forma part del dia a dia de la gastronomia espanyola i per això Betanzos vol que estigui representada també en les aplicacions mòbils com Whatsapp, una de les més utilitzades per tothom. I qui millor per impulsar aquest objectiu que Betanzos, el municipi que té la millor truita, referent d’aquest producte a Espanya.

Ja s’ha presentat l’esbós amb les especificacions que exigeix l’Unicode Consortium, l’organització que gestiona i administra l’estàndard de codificació de caràcters de la indústria informàtica i que permet que aquests codis es vegin a tots els dispositius, programes i plataformes de manera similar i consensuada.

La imatge es pot modificar a partir de l’esbós. «Sabem que ha de ser una imatge general de la truita, no pot estar centrada només en la truita de Betanzos tot i que la imatge proposada parteix del nostre cartell de la Setmana de la Truita. Es tracta d’un producte compost per patata i ou, en el qual fins i tot s’aprecia l’ou més líquid. Aquesta és la nostra truita que volem fer visible a nivell internacional», diu Barral.

La proposta compta ja amb el suport de molta gent a tot Espanya, afegeixen fonts municipals, i està previst que en uns tres mesos formi part de la convocatòria per a aquest any del consorci.

La Setmana de la Truita

«Tenim els hotelers bolcats amb la truita, ve molta gent a tastar-la, ens truquen de tot Espanya i per això estem molt il·lusionats amb aquest projecte», indiquen des de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

Tots els mesos d’octubre se celebra la Setmana de la Truita a Betanzos a la qual es presenten una vintena d’establiments; el campió, O Pote, i Casa Miranda, veterà restaurant en aquest concurs, formen part dels més demanats per degustar la truita.

Aquest impuls i la repercussió d’aquest sector a nivell econòmic al municipi contribueixen a centrar les iniciatives de l’Ajuntament per promoure «que Betanzos sigui un referent en truita i ho faci a més amb una emoticona».