Mos i glops diaris

3 calendaris d’advent per a gurmets

  • S’acosta el Nadal i els que celebren les festes amb el paladar tenen un bon aperitiu amb aquesta bonica tradició que la precedeix

3 calendaris d’advent per a gurmets
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els calendaris d’advent són una bonica manera d’amenitzar l’espera de l’arribada del Nadal. Un compte enrere que va néixer a l’Alemanya del segle XIX. Cada dia de desembre fins al 25 amagava menjar i dolços que encantaven als més petits de la casa. Per sort per als adults, els calendaris d’advent han anat evolucionant i ara n’hi ha amb tota mena de mosos... o glops. Com els que et proposem en aquest article.

Per a addictes a la xocolata

Núvol de xocolata negra, bombó de cacau de la comunitat dels awajún (Perú), empanadetes de nou pecana amb plàtan i fruita de la passió, rajola de xocolata negra 66% amb fruita de la passió i regalèssia, bombó de gianduja d’avellana i galeta de mantega, gominola de pa d’espècies... I així fins a 24 peces que portaran al paradís qualsevol addicte a la xocolata. És de Casa Cacao. 49 €

Per a amants del dolç

La gelateria Rocambolesc, amb botigues a Barcelona, Girona i Madrid, ha creat un calendari d’advent amb diversos productes de pastisseria de diferents gustos. Tenen quatre varietats de bombons, dues varietats de ‘cookies’ amb xocolata, quatre de ‘dragees’ de fruita seca i tres de torró. Es pot comprar a través de la web de Rocambolesc per 39 €.

Per a cervesers

Damm ha creat un calendari d’advent en el qual l’il·lustrador barceloní PeBe Studio reprodueix la façana de la seva antiga fàbrica barcelonina. Darrere de les seves 24 finestres s’amaguen 24 sorpreses per obrir, una a una, des de l’1 fins al dia 24 de desembre, vigília del dia de Nadal: tastos guiats, propostes culturals i cerveses. Només n’hi ha 150 unitats a la venda a la botiga ‘online’ de Damm. Costa 75 €.