Cita imperdible

El Gastronomic Forum Barcelona aposta per la sostenibilitat

  • La fira, que se celebrarà del 18 al 20 d’octubre al recinte firal de Montjuïc, reunirà més de 300 empreses i 100 ponents, entre els quals hi haurà 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin

El Gastronomic Forum Barcelona aposta per la sostenibilitat
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Gastronomic Forum Barcelona serà la gran cita nacional del sector aquest any, la qual reunirà més de 300 empreses i 100 ponents, entre els quals hi haurà 60 xefs que sumen 46 estrelles Michelin. La trobada tornarà a congregar la millor oferta i professionals de la restauració, producció i distribució d’aliments i begudes sota l’objectiu comú d’avançar cap a l’alimentació sostenible i la necessària recuperació sectorial.

El saló, que s’ha presentat aquest dimarts a Barcelona i que tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, comptarà amb nivells d’ocupació prepandèmia, amb un total de 6.000 metres quadrats d’exposició i gairebé 4.000 per a més de 70 activitats, un congrés gastronòmic i a l’àrea d’innovació Forum Lab, realitzada en col·laboració amb la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 de Barcelona.

Roca, Ruscalleda, Atxa, León, Gagnaire...

Per als gurmets, la part més interessant serà la que té a veure amb els cuiners que assistiran al congrés gastronòmic. Les classes magistrals, sessions temàtiques, tastos i presentacions de productes tindran com a denominador comú la sostenibilitat a la cuina i la restauració de qualitat. Entre altres xefs, hi participaran els triestrellats Joan Roca (El Celler de Can Roca), Ángel León (Aponiente), Eneko Atxa (Azurmendi), Pierre Gagnaire (Gagnaire) i Norbert Niedekofler (Hubertus), a més de Ricard Camarena (Ricard Camarena, dues estrelles), Javier Olleros (Culler de Pau, dues), Xavier Pellicer (Xavier Pellicer, una), Artur Martínez (Aürt, una)... «Hem de preservar la sostenibilitat per motius ideològics i econòmics», ha insistit Carme Ruscalleda (Sant Pau Tòquio, tres estrelles, i Moments, dues), que també serà allà present.

Sota el mateix denominador comú, es desenvoluparà el Forum Lab Barcelona Alimentació Sostenible, on més de 50 experts mostraran eines útils per a la gestió sostenible dels seus negocis. Allà els xefs Paco Pérez (Miramar i Enoteca, tots dos amb dues); Fina Puigdevall (Les Cols, dues estrelles Michelin); Oriol Ivern (Hisop, una), Nandu Jubany (Can Jubany, una), Albert Raurich (Dos Palillos, una), Eugeni de Diego (A Pluma) i Marc Ribas (La Taverna del Ciri), entre d’altres, parlaran de com gestionen amb rendibilitat i pràctiques sostenibles els seus respectius negocis.

La cita també inclourà propostes especialitzades com Forum Dulce, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca, i Espai Catalunya, amb aliments de proximitat i més de 70 empreses artesanes. A l’espai Forum Vi participaran, entre d’altres, els sommeliers Josep Roca i Ferran Centelles; i el Showroom del Vi reunirà més de 60 empreses productores catalanes i un espai divulgatiu en el marc de la Setmana del Vi Català.

L’esdeveniment també acollirà la presentació de diversos models urbans de producció alimentària sostenible, exposarà el cas de diverses bones pràctiques agrícoles, i dedicarà una jornada al paper del comerç urbà, els mercats municipals i la distribució ecològica i ambientalment responsable. Gatronomic Forum Barcelona promourà juntament a la Fundació Alícia el Manifest per l’Alimentació Sostenible al qual s’adheriran els grans protagonistes del saló.

Premis i reconeixements

Notícies relacionades

El respecte al medi ambient també estarà present en els diversos premis de Gastronomic Forum Barcelona amb categories especials respecte a això, com els Premis Cuiner 2021, que reconeix el millor cuiner emergent de l’any i el més sostenible; els Premis Josep Mercader, que distingeixen la trajectòria professional de xefs, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana, així com al restaurant més sostenible; i els Premis InnoForum, que guardonen la millor innovació gastronòmica.

També tindrà lloc la sisena edició de EspaiSucreThebestDessert, que reconeix la millor creació de rebosteria per a restaurant, i la sisena edició del Campionat d’Espanya de Panettone Artesà.