La Guia Michelin reconeix Josep Roca com a millor sommelier i Arzak amb el premi al xef mentor

LORENA SOPENA - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

La Guia Michelin ha reconegut Josep ‘Pitu’ Roca, d’El Celler de Can Roca (Girona), com a millor sommelier d’Espanya, premi que ha sigut entregat pel copropietari de Vila Viniteca –patrocinador del premi–, Quim Vila.

S’ha anunciat a la Gala de la Guia Michelin 2024, aquest dimarts al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) que gestiona Fira de Barcelona.

Roca ha agraït el premi i ha dit que és una oportunitat de reconèixer «tanta gent vinculada al món de la sala», i l’ha dedicat al cap de cuina del restaurant, Dani Redondo, mort divendres en accident als 46 anys.

És la primera vegada que s’entrega un premi especial a la professió de sommelier a la Gala de la Guia Michelin, després d’afegir en l’edició anterior un primer premi especial al servei de sala.

El guardó té en compte que el professional «hagi impressionat» l’equip de selecció durant les seves proves de taula, per les seves competències i el seu saber fer.

IBÁÑEZ, ARZAK I PUIGVERT

El premi al xef mentor –que reconeix el cuiner que forma de manera regular joves promeses– ha sigut per a Juan Mari Arzak (Arzak, Sant Sebastià), i ha sigut entregat per la ‘brand manager’ de Blancpain Espanya i Portugal, Lara Bartolomé.

El guardó ha sigut recollit per la seva filla i també cuinera, Elena Arzak, que ha agraït el premi i ha explicat que Arzak ha enviat com a missatge que els cuiners no es relaxin «a la feina» i que continuïn buscant l’excel·lència.

La Guia també ha reconegut Joan Carles Ibáñez (Lasarte, Barcelona), com el millor servei de sala, en un premi entregat pel director general de Bean Suntory Espanya, Mark Pockele.

Ibáñez ha agraït als diferents professionals amb qui ha treballat durant la seva carrera, així com l’equip del Lasarte i la seva família.

Notícies relacionades

I el premi al xef jove ha sigut per a Martina Puigvert (Les Cols, a Olot, Girona), i ha sigut entregat pel director de màrqueting de Makro Espanya, Chema León.

Puigvert ha dedicat el reconeixement als seus pares per mostrar-li «un amor tan pur a aquesta professió», i s’ha compromès a continuar protegint la professió i a tots els que hi treballen.

Temes:

Gastronomia