Criteri imbatible

Les 5 pastisseries preferides de Lluc Crusellas, campió del món de xocolata

El jove crac, que llança la seva marca pròpia de xocolata, Eukarya, i s’estrena a Barcelona amb un espai efímer fins al 21 de desembre, tria el seu repòquer de temples dolços

El català Lluc Crusellas, millor xocolater del món

Lluc Crusellas: «A la pastisseria prioritzo els colors naturals i defujo els fluorescents»

Les 5 pastisseries preferides de Lluc Crusellas, campió del món de xocolata

Xevi Abril Photo (Instagram)

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Fa un any, Lluc Crusellas va guanyar el títol de millor xocolater del món i es va convertir en el primer espanyol a aconseguir aquesta distinció. El jove pastisser passa una bona ratxa: acaba de llançar la seva marca pròpia de xocolata, Eukarya, i s’ha unit a la cadena d’hotels Yurbban per obrir el seu primer espai a Barcelona en format ‘pop-up’ fins al 21 de desembre. L’Hotel Yurbban Trafalgar (Trafalgar, 30) allotjarà un espai dolç perquè els visitants puguin disfrutar i conèixer les últimes creacions del crac de Vic. Crusellas ja havia obert un ‘pop-up’ a Harrods (Londres).

L’Atelier (Barcelona)

«Està comandat per Eric Ortuño, i el destaco per la seva excel·lència i per tot el que m’ha ensenyat. És ofici amb una tècnica increïble, sabent mantenir el format clàssic però adaptat a aquests temps. Fa productes increïbles, i de tots ells en destacaria la brioixeria, que és una cosa extraordinària».

Productes exposats a la nova pastisseria ‘boutique’ de Hofmann de l’avinguda de Pau Casals de Barcelona. /

El Periódico

Hofmann (Barcelona)

«Miquel Guarro dirigeix aquesta pastisseria, que és un gran exemple perquè és molt moderna, molt fresca, molt elegant. Per a mi, el que fa és art total que ha sabut transmetre molt bé al gran públic. És molt diferent de tota la resta».

La Paca (Osca)

«Sortint de Catalunya pararia a Osca, en concret en aquesta pastisseria de Raúl Bernal. Un concepte totalment diferent, on pots esmorzar. Elabora productes de brioixeria molt molt bons, i un altre dels seus punts forts és la xocolateria gràcies, per exemple, a les ‘paquitas’, unes boles de xocolata i fruita seca que tant representen el seu treball i que van guanyar el premi al millor bombó artesà d’Espanya 2023».


Elias Läderach (Suïssa)

Notícies relacionades

«I sortint d’Espanya, visitaria qualsevol de les botigues d’Elias Läderach, xocolater suís que va ser campió del món de xocolata el 2018. Els seus establiments realment transmeten tot el que ha de transmetre una xocolateria a través de tots i cada un dels seus productes. Sempre que puc m’aturo en una de les seves xocolateries per tastar alguna cosa seva; les té repartides per mig món: Suïssa, Alemanya, Àustria, Anglaterra, Estats Units, Canadà, Jordània, Qatar, Dubai, Corea del Sud, Singapur... Evidentment, a més, la xocolata suïssa és sensacional».


Michalak (París)

«Una altra recomanació també de fora del país: Christophe Michalak, un pastisser francès que per a mi és un referent, sobretot perquè ha sigut trencador des de fa temps en producte i imatge. Sens dubte, les seves pastisseries a França –també en té a Tòquio, Osaka i Yokohama– són entre les meves cinc preferides».