Cata mayor

Receptes

Així podràs aconseguir els millors bunyols de vent

  • Aquest plat és un dels protagonistes a la taula el dia de Tots Sants, l’1 de novembre

Així podràs aconseguir els millors bunyols de vent
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Els bunyols de vent són les postres que coparà la major part de taules durant la celebració del dia de Tots Sants, l’1 de novembre. Aquest dolç és típic, sobretot, en aquesta època, però hi ha algunes zones d’Espanya que també el cuinen a Carnaval i a la Quaresma.

Aquesta recepta tradicional pot ser tant dolça com salada, que es prepara amb bacallà. En algunes zones, aquest dolç ha aconseguit desbancar la fama dels xurros, les porres o les tradicionals torradetes.

A continuació t’expliquem com preparar els millors bunyols de vent.

Notícies relacionades

Ingredients (per a 40 unitats):

  • 170 g de farina de rebosteria

  • 3 g de llevat químic

  • 250 g d’aigua

  • 50 g de mantega

  • 5 g de sucre

  • 4 ous

  • Sal

  • Oli d’oliva o de gira-sol per fregir

  • Sucre per cobrir

Elaboració

  1. En un cassó a foc mitjà, posem l’aigua, la mantega, una mica de sal i el sucre, i ho deixem bullir.

  2. Mentrestant, pesem la farina i el llevat per després tamisar-la.

  3. Quan la barreja de l’olla entri en ebullició, hi afegim la farina, abaixem el foc i anem removent a poc a poc fins a obtenir una massa que no s’enganxi a les parets de l’olla.

  4. Una vegada hàgim aconseguit la consistència de la massa, ho retirem del foc i deixem que es refredi.

  5. A aquesta barreja anirem afegint els ous d’un en un i els anirem batent amb unes barnilles cada vegada que n’afegim un a la barreja.

  6. Anirem afegint els ous a mesura que hi anem integrant l’anterior, de tal manera que obtindrem una massa llisa i homogènia.

  7. Aquesta massa la deixarem reposar durant mitja hora.

  8. Alhora que està reposant la massa, preparem una paella amb oli per fregir els bunyols. Anirem fent boles petites, ja que aquestes augmenten de mida al fregir-les, i les farem a la paella fins que tinguin un color daurat.

  9. Perquè els bunyols absorbeixin l’oli sobrant del fregit, els anirem deixant sobre un plat cobert de paper de cuina.

  10. Una vegada hagin perdut aquest oli, els passarem per sucre i ¡ja estan preparats per disfrutar!