
Receptes
Així podràs aconseguir els millors bunyols de vent
Aquest plat és un dels protagonistes a la taula el dia de Tots Sants, l’1 de novembre

Els bunyols de vent són les postres que coparà la major part de taules durant la celebració del dia de Tots Sants, l’1 de novembre. Aquest dolç és típic, sobretot, en aquesta època, però hi ha algunes zones d’Espanya que també el cuinen a Carnaval i a la Quaresma.
Aquesta recepta tradicional pot ser tant dolça com salada, que es prepara amb bacallà. En algunes zones, aquest dolç ha aconseguit desbancar la fama dels xurros, les porres o les tradicionals torradetes.
A continuació t’expliquem com preparar els millors bunyols de vent.
Notícies relacionadesIngredients (per a 40 unitats):
170 g de farina de rebosteria
3 g de llevat químic
250 g d’aigua
50 g de mantega
5 g de sucre
4 ous
Sal
Oli d’oliva o de gira-sol per fregir
Sucre per cobrir
Elaboració
En un cassó a foc mitjà, posem l’aigua, la mantega, una mica de sal i el sucre, i ho deixem bullir.
Mentrestant, pesem la farina i el llevat per després tamisar-la.
Quan la barreja de l’olla entri en ebullició, hi afegim la farina, abaixem el foc i anem removent a poc a poc fins a obtenir una massa que no s’enganxi a les parets de l’olla.
Una vegada hàgim aconseguit la consistència de la massa, ho retirem del foc i deixem que es refredi.
A aquesta barreja anirem afegint els ous d’un en un i els anirem batent amb unes barnilles cada vegada que n’afegim un a la barreja.
Anirem afegint els ous a mesura que hi anem integrant l’anterior, de tal manera que obtindrem una massa llisa i homogènia.
Aquesta massa la deixarem reposar durant mitja hora.
Alhora que està reposant la massa, preparem una paella amb oli per fregir els bunyols. Anirem fent boles petites, ja que aquestes augmenten de mida al fregir-les, i les farem a la paella fins que tinguin un color daurat.
Perquè els bunyols absorbeixin l’oli sobrant del fregit, els anirem deixant sobre un plat cobert de paper de cuina.
Una vegada hagin perdut aquest oli, els passarem per sucre i ¡ja estan preparats per disfrutar!
Temes:
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Famosos Tamara Falcó i Íñigo Onieva posposen la seva boda
- Previsió El Meteocat avisa: el fred intens arribarà «bruscament»
- Congrés de la formació EUiA s’independitza dels Comuns i ultima l’aliança amb ERC
- Turó de la Rovira L’amiant de les barraques amarga el mirador més popular de Barcelona
- Actualitat Directe | Últimes notícies sobre la guerra entre Rússia i Ucraïna
- La nit de Cap d’Any Detingut un grup de presumptes lladres que va desvalisar cinc cases en tres dies a Tarragona
- Inestabilitat meteorològica Abric, paraigua... i neu: totes les claus del brusc canvi de temps que afectarà Catalunya
- Reciclatge Barcelona estrena un servei gratuït de recollida de roba a domicili
- Presentació d’un jugador Ibai Llanos truca a Ada Colau per demanar-li un «gran esdeveniment» de la Kings League a Barcelona