Quatre categories

Les millors coques de Sant Joan d’aquest any

  • Can Plana, Cobo, Can Berta i Joan guanyen en les categories de millor peça de crema i pinyons, de llardons, tradicional de fruites i creativa, respectivament

Les millors coques de Sant Joan d’aquest any
1
Es llegeix en minuts

Que les coques de Sant Joan són un dels dolços més populars queda clar quan es convoca el concurs professional per triar les millors peces de l’any: gairebé un centenar fleques i pastisseries de tot Catalunya han presentat les seves peces en la tercera edició del certamen. Hi ha hagut quatre categories, reflex de la varietat que hi ha al mercat: de crema i pinyons, de llardons, tradicional de fruites i creativa.

Can Plana (Sant Feliu de Llobregat) s’ha emportat el premi a la millor coca de crema i pinyons; la pastisseria bomboneria Joan (el Papiol, Barcelona) ha aconseguit el guardó a la millor coca creativa, la fleca pastisseria Can Berta (Palau-saverdera, Girona) ha sigut guardonada amb la millor coca tradicional de fruites, i la pastisseria Cobo (Espluga del Francolí, Tarragona) ha sigut premiada per elaborar la millor coca de llardons. A més, Montse Expósito, estudiant d’hostaleria de l’Institut Cavall Bernat, ha aconseguit el premi a la categoria de coca novel, una divisió nova aquest any.

Un jurat amb 17 membres

Donada la gran quantitat de coques rebudes, el nombre de membres del jurat ha sigut molt nombrós: ni més ni menys que 17. Entre aquests, els xefs pastissers guanyadors de l’any passat Eric Ortuño, Pachi Larrea i Juli Álvarez; el guanyador de la Coupe du Monde de Pâtisserie del 2011, Jordi Bordas, la mestra pastissera del Baluard Anna Bellsolà, i la copresentadora de ‘Cuines’ (TV-3), Gessamí Caramés.

Notícies relacionades

La coca de Sant Joan es consumeix durant la revetlla, el 23 de juny, per celebrar el solstici d’estiu. En l’origen es pastava amb forma rodona, en una reminiscència clara de culte al sol.

Amb més de 100 anys de tradició, aquest dolç ha convertit en un clàssic indispensable per a aquesta celebració.